Gingerbrød-brioche sommerpudding med rømme-mascarpone

Gingerbrød-brioche sommerpudding med rømme-mascarpone

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull gingered brioche summer pudding med sour cream mascarpone. Perfekt som dessert for varme sommerdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp sukker
  • 2. 3/4 kopp vann
  • 3. 5 teskjeer finrevet, skrelt fersk ingefærrot, eller etter smak
  • 4. 4 faste, modne nektariner (ca. 800 gram), kjernet og skåret i 1/2-tommers båter
  • 5. 4 faste, modne plommer (ca. 680 gram), kjernet og skåret i 1/2-tommers båter
  • 6. 3 kopper utvalgte, skylte blåbær
  • 7. 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 8. fire til åtte skiver på ca. 1/2 tomme (ca. 225 gram) av en loff av brioche eller challah
  • 9. Tilbehør: Rømme og mascarpone

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor kjele bringer du sukker, vann og ingefærrot til kokepunktet, mens du rører til sukkeret er oppløst. Rør inn frukten og la det småkoke forsiktig, dekket, og rør forsiktig av og til, til blåbærene akkurat begynner å sprenge, omtrent 5 minutter. Fjern kjelen fra varmen og rør inn sitronsaft. Overfør fruktblandingen til en grunn form til avkjøling så raskt som mulig. Overfør 1 1/2 kopp av den avkjølte fruktblandingen til en bolle og sett til side, dekket og avkjølt. Forvarm ovnen til 200°C. På et bakepapirkledd stekebrett legger du brødskivene i ett lag og rister dem i midten av ovnen, snur dem om nødvendig, til de er gyldne på begge sider. Overfør brødet til en rist for avkjøling. I en 20 cm kvadratisk glassform, plassert i en større, grunn form, legger du halvparten av brødskivene, overlappende litt om nødvendig og trimmet for å passe, og topper med halvparten av den ukjølte fruktblandingen. Lagre resten av brødskivene og fruktblandingen på samme måte. Dekk overflaten av puddingen med plastfolie. Legg en annen 20 cm kvadratisk glass- eller metallform oppå plastfolien og vektlegg puddingen jevnt med omtrent 2,7 kg vekt (for eksempel hermetikkbokser). (Sett puddingen i kjøleskapet i minst 8 timer og opptil 1 dag.) Rett før servering, fjern vektene, bakeformen og plastfolien fra puddingen, og spar på saften som har rent over i den større formen, og skjær puddingen i 6 porsjoner. Overfør 4 porsjoner med en slikkepott til tallerkener og øs over den reserverte saften og den avkjølte fruktblandingen rundt. Server puddingen med rømme og mascarpone.