
Dillsaus
Lær hvordan du lager en deilig dill sauce med vår enkle oppskrift. Perfekt til fisk, skalldyr og som tilbehør. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp hermetisk clam juice
- 2. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 3. 1 1/4 kopper crème fraîche eller piskefløte
- 4. 3 spiseskjeer finhakket fersk dill
Fremgangsmåte
- 11. Bland clam juice og vin i en tung liten, ikke-aluminiumsgryte. Kok opp til det er redusert til 1/3 kopp, omtrent 9 minutter. Skru ned varmen til middels. Visp inn crème fraîche. Kok opp igjen til det er redusert til 1 kopp, omtrent 5 minutter. Ta av varmen. Rør inn dill. Krydre med salt og pepper. Hvis crème fraîche ikke er tilgjengelig, varm opp 1 kopp pisket krem til lunkent (85°F). Ta av varmen og bland inn 2 ss smørmelk. Dekk til og la stå i et varmt, trekkfritt område til det er litt tykkere (24 til 48 timer, avhengig av romtemperaturen). Oppbevar i kjøleskap til det skal brukes.
- 22. Bland clam juice og vin i en tung liten, ikke-aluminiumsgryte. Kok opp til det er redusert til 1/3 kopp, omtrent 9 minutter. Skru ned varmen til middels. Visp inn crème fraîche. Kok opp igjen til det er redusert til 1 kopp, omtrent 5 minutter. Ta av varmen. Rør inn dill. Krydre med salt og pepper.
- 33. Hvis crème fraîche ikke er tilgjengelig, varm opp 1 kopp pisket krem til lunkent (85°F). Ta av varmen og bland inn 2 ss smørmelk. Dekk til og la stå i et varmt, trekkfritt område til det er litt tykkere (24 til 48 timer, avhengig av romtemperaturen). Oppbevar i kjøleskap til det skal brukes.