Gul linsesuppe
oppskrift på gul ertersuppe, en næringsrik og enkel rett som passer godt til kalde dager. lær hvordan du lager en smakfull gul ertersuppe i denne enkle oppskriften.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje ghee (klarnet smør, se tips nedenfor)
- 2. 2 pitabrød, hver delt i 9 båter
- 3. 450 gram tørkede gule linser
- 4. 1 middels stor tomat, delt i fire og uten frø
- 5. 1 middels stor potet, skrelt og skåret i 2,5 cm tykke skiver
- 6. 1 middels stor gulrot, skrelt og skåret i 2,5 cm tykke skiver
- 7. 2 teskjeer salt
- 8. 1 spiseskje maisolje
- 9. 1 stor løk, finhakket
- 10. 3 kopper storfekraft eller hermetisk storfekraft
- 11. 1 teskje malt spisskummen
- 12. 1 spiseskje hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 11. I en stor stekepanne over middels varme, varm opp ghee. Arbeid i porsjoner på 6, og stek pitabiter til de er sprø, ca. 4 minutter på hver side. La dem renne av på kjøkkenpapir og sett til side. Vask linser godt i flere skift med vann til vannet er klart. Sil av vannet. I en stor kjele, kombiner linser og nok vann til å dekke dem med 2 tommer. Tilsett tomat, potet, gulrot og salt, og kok opp. Dekk til og la småkoke i 30 minutter, og skum av eventuelt skum som dannes på toppen. Ta kjelen av varmen. Sil av kokevannet, og sett det til side. I en blender, puréer de kokte ingrediensene, og tilsett nok av det reserverte kokevannet til å lage en glatt blanding. Sett til side. I en middels stor gryte over moderat høy varme, varm opp maisolje. Tilsett løk og stek til den er gyllen, ca. 10 minutter. Tilsett de puréerte linseblandingene, storfekraft og spisskummen. La det småkoke til suppen tykner, ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell suppen i boller og dryss over hakket persille. Server med stekte brødskiver.