
Fiken med bacon og chili
oppskrift på figs med bacon og chili, en spennende forrett som kombinerer søtt, salt og krydret smak. enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 unser spekeskinke, skåret i 1/2 tomme tykke skiver, deretter kuttet på tvers i 1/2-tommers biter
- 2. 3 spiseskjeer ren lønnesirup
- 3. 8 modne ferske fiken, delt i to på langs
- 4. 2 spiseskjeer sherryeddik eller rødvinseddik
- 5. 1/2 teskje knuste rød pepperflak, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Kok baconbiter i en stor non-stick panne over middels lav varme, rør ofte, til de er brune og sprø, ca. 8–10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til en liten bolle. Hell av alt unntatt 2 ss fett fra pannen; spar til senere bruk. Tilsett lønnesirup i pannen, surr den sammen med fettet, og varm opp over middels høy varme. Legg fiken i pannen i ett lag, med snittflaten ned. Kok, og rør i væsken av og til, til fiken er lett myke og karamelliserte, ca. 5 minutter. Legg fiken med snittflaten opp på et serveringsfat, og trykk baconbitene inn på overflaten av hver fiken. Sett pannen over middels varme, tilsett eddik, og rør det inn i saften. La det småkoke, og kok under omrøring kontinuerlig til det blir sirupsaktig, ca. 1 minutt. Hell sirupen over fikenene, og strø over litt rød pepper.
- 22. Kok baconbiter i en stor non-stick panne over middels lav varme, rør ofte, til de er brune og sprø, ca. 8–10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til en liten bolle.
- 33. Hell av alt unntatt 2 ss fett fra pannen; spar til senere bruk. Tilsett lønnesirup i pannen, surr den sammen med fettet, og varm opp over middels høy varme. Legg fiken i pannen i ett lag, med snittflaten ned. Kok, og rør i væsken av og til, til fiken er lett myke og karamelliserte, ca. 5 minutter.
- 44. Legg fiken med snittflaten opp på et serveringsfat, og trykk baconbitene inn på overflaten av hver fiken.
- 55. Sett pannen over middels varme, tilsett eddik, og rør det inn i saften. La det småkoke, og kok under omrøring kontinuerlig til det blir sirupsaktig, ca. 1 minutt. Hell sirupen over fikenene, og strø over litt rød pepper.