Hello Fresh Mobile Banner
Fiken med bacon og chili

Fiken med bacon og chili

oppskrift på figs med bacon og chili, en spennende forrett som kombinerer søtt, salt og krydret smak. enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 unser spekeskinke, skåret i 1/2 tomme tykke skiver, deretter kuttet på tvers i 1/2-tommers biter
  • 2. 3 spiseskjeer ren lønnesirup
  • 3. 8 modne ferske fiken, delt i to på langs
  • 4. 2 spiseskjeer sherryeddik eller rødvinseddik
  • 5. 1/2 teskje knuste rød pepperflak, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok baconbiter i en stor non-stick panne over middels lav varme, rør ofte, til de er brune og sprø, ca. 8–10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til en liten bolle. Hell av alt unntatt 2 ss fett fra pannen; spar til senere bruk. Tilsett lønnesirup i pannen, surr den sammen med fettet, og varm opp over middels høy varme. Legg fiken i pannen i ett lag, med snittflaten ned. Kok, og rør i væsken av og til, til fiken er lett myke og karamelliserte, ca. 5 minutter. Legg fiken med snittflaten opp på et serveringsfat, og trykk baconbitene inn på overflaten av hver fiken. Sett pannen over middels varme, tilsett eddik, og rør det inn i saften. La det småkoke, og kok under omrøring kontinuerlig til det blir sirupsaktig, ca. 1 minutt. Hell sirupen over fikenene, og strø over litt rød pepper.
  2. 22. Kok baconbiter i en stor non-stick panne over middels lav varme, rør ofte, til de er brune og sprø, ca. 8–10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til en liten bolle.
  3. 33. Hell av alt unntatt 2 ss fett fra pannen; spar til senere bruk. Tilsett lønnesirup i pannen, surr den sammen med fettet, og varm opp over middels høy varme. Legg fiken i pannen i ett lag, med snittflaten ned. Kok, og rør i væsken av og til, til fiken er lett myke og karamelliserte, ca. 5 minutter.
  4. 44. Legg fiken med snittflaten opp på et serveringsfat, og trykk baconbitene inn på overflaten av hver fiken.
  5. 55. Sett pannen over middels varme, tilsett eddik, og rør det inn i saften. La det småkoke, og kok under omrøring kontinuerlig til det blir sirupsaktig, ca. 1 minutt. Hell sirupen over fikenene, og strø over litt rød pepper.