Neelys Surf and Turf
oppskrift på neely's surf and turf, en deilig rett med kombinasjon av sjømat og kjøtt, perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss smør
- 2. 225 gram reker, skrelte og rensede, hakket
- 3. Salt
- 4. Knust svart pepper
- 5. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 6. 1 stor sjalottløk, finhakket
- 7. 2 ss hvitvin
- 8. 1/4 ts cayennepepper
- 9. 2 staver smør, romtemperert
- 10. 4 (280 gram) New York stripbiffer
- 11. 2 ss hakket gressløk, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grillen til middels varme.
- 22. Smelt smør i en tykkbunnet stekepanne over middels varme.
- 3Tilsett de hakkede reke, salt og pepper etter smak, og stek i 3 minutter.
- 4Tilsett hvitløk og sjalottløk, og fortsett å steke til rekene er lyserosa og ugjennomsiktige.
- 5Rør inn hvitvinen og kok opp til den er fordampet.
- 6Krydre med cayennepepper.
- 7Overfør rekeblandingen til en glassbolle og la den avkjøles.
- 8Når den er avkjølt, tilsett 2 staver smør og vend det inn til en jevn blanding.
- 93. Krydre biffene med salt og svart pepper på begge sider.
- 104. Grill biffene til ønsket stekegrad, ca. 3–4 minutter på hver side for medium-rare.
- 11Overfør biffene til serveringsfat og la dem hvile i noen minutter.
- 125. Server biffene med en stor klatt rekesmør på toppen, og dryss over finhakket gressløk.