
Thailandsk svinekjøtt med peanøttsaus
Lær hvordan du lager en smakfull thai svinekjøtt med peanøttsaus. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett med autentisk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp hvetemel
- 2. 1 teskje malt spisskummen
- 3. 1/4 teskje cayennepepper
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 6. 4 benfrie svinekoteletter, ca. 2 cm tykke
- 7. 1/3 kopp kyllingbuljong
- 8. 1/2 kopp kokosmelk
- 9. 2 spiseskjeer peanøttsmør
- 10. 1 spiseskje honning
- 11. 1 teskje malt ingefær
- 12. 1/4 teskje salt
- 13. 1/4 kopp hakket grønn løk
- 14. 1/4 kopp skivet rød paprika
- 15. 1/4 kopp grovhakkede, tørkede, ristede peanøtter
- 16. 1/4 kopp hakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 11. På en tallerken, bland sammen melet, spisskummen, cayennepepper og 1/2 teskje salt. Rør for å fordele krydderne. Vend svinekotelettene i melet, og rist av overflødig mel.
- 22. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg svinekotelettene i den varme pannen, og stek i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.
- 33. Mens kotelettene steker, bland sammen kyllingkraft, kokosmelk, peanøttsmør, honning, ingefær og 1/4 teskje salt. Ta kotelettene ut av pannen og legg dem på et serveringsfat, og hold dem varme.
- 44. Hell peanøttsausen i pannen. Kok opp, og rør konstant i 2 minutter, eller til sausen tykner. Hell peanøttsausen over kotelettene, og pynt med grønn løk, paprika, peanøtter og koriander.