Black-Eyed Peas med svinekjøtt og grønnsaker
prøv denne smakfulle oppskriften på svartøyede erter med svinekjøtt og grønnsaker. enkel å lage, perfekt for en næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund tørkede svarte øye-erter
- 2. 1 pund svinehalsbein
- 3. 3 skiver bacon, kuttet i 1/2-tommers biter
- 4. 1 kopp hakket løk
- 5. 1 kopp hakket selleri
- 6. 1 kopp hakket gulrot
- 7. 3 fedd hvitløk, hakket
- 8. 6 kopper kaldt vann
- 9. 1 laurbærblad
- 10. 1 teskje tørket timian
- 11. 1/2 teskje malt spisskummen
- 12. 1/2 teskje malt svart pepper
- 13. 1 klype cayennepepper, eller etter smak
- 14. 1 boks (ca. 280 g) hakkede tomater med grønne chilipepper
- 15. 1 teskje salt
- 16. 170 gram røkt skinke, i terninger
- 17. 1 bunt grønnkål, uten ribber, og blader revet i biter
Fremgangsmåte
- 11. Legg svarte øyne-erter i en stor beholder og dekk med flere centimeter kaldt vann; la stå i 8 timer til over natten. Sil av og sett til side.
- 22. Kok svinehals og bacon i en nederlandsk ovn over middels varme til de er lett brune, ca. 5 minutter.
- 33. Rør inn løk, selleri og gulrot; kok og rør til de er myke, 6 til 7 minutter. Rør inn hvitløk og kok i 1 minutt.
- 44. Hell kaldt vann og svarte øyne-erter i svineblandingen; øk varmen til høy.
- 55. Rør inn laurbærblad, timian, spisskummen, svart pepper og cayennepepper. La blandingen småkoke, reduser varmen til lav, dekk til og la småkoke i 45 minutter.
- 66. Rør inn tomater og salt. La det småkoke uten lokk til bønnene er møre, ca. 40 minutter.
- 77. Fjern nakkebenene fra blandingen; skill ut eventuelt kjøtt fra beina, og legg kjøttet tilbake i den nederlandske ovnen. Kast beina.
- 88. Rør inn terningkastet skinke og grønnkål; kok til grønnsakene er møre, 10 til 15 minutter. Server over ris.