Gouda-, bacon- og purrepannekake
en deilig oppskrift på gouda, bacon og purreløk pannekaker som passer perfekt til frokost eller en lett lunsj. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 8 skiver bacon
- 2. 2 store purre (bare de hvite og lysegrønne delene), grovhakket
- 3. 3 egg
- 4. 3/4 kopp melk
- 5. 1/2 kopp hvetemel
- 6. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 7. 1/2 teskje sukker
- 8. 1 kopp godt pakket revet Gouda (ca. 115 gram)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220°C. Bruk en tung, 25 cm stor non-stick ovnfast stekepanne, og stek bacon på middels høy varme til det er brunt og sprøtt. Overfør til kjøkkenpapir for å renne av. Smuldre baconet. Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer baconfett fra pannen. Tilsett purre i pannen og sautér på middels varme til det er mørt og begynner å bli brunt, ca. 8 minutter. Bland egg, melk, mel, sennep og sukker i en foodprocessor og kjør til det er jevnt. Krydre med salt og pepper. Fordel bacon over purre i pannen. Hell eggeblandingen over. Strø over Gouda. Sett i ovnen og stek til pannekaken puffes opp og osten smelter, ca. 15 minutter. Løsne pannekaken fra pannen. Skjær i vinger og server.
- 22. Forvarm ovnen til 220°C. Bruk en tung, 25 cm stor non-stick ovnfast stekepanne, og stek bacon på middels høy varme til det er brunt og sprøtt. Overfør til kjøkkenpapir for å renne av. Smuldre baconet. Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer baconfett fra pannen. Tilsett purre i pannen og sautér på middels varme til det er mørt og begynner å bli brunt, ca. 8 minutter.
- 33. Bland egg, melk, mel, sennep og sukker i en foodprocessor og kjør til det er jevnt. Krydre med salt og pepper.
- 44. Fordel bacon over purre i pannen. Hell eggeblandingen over. Strø over Gouda. Sett i ovnen og stek til pannekaken puffes opp og osten smelter, ca. 15 minutter. Løsne pannekaken fra pannen. Skjær i vinger og server.