
Bacon-ostefrites
oppskrift på bacon cheese fries - deilige pommes med ost og sprøstekt bacon, perfekt som snacks eller forrett. enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 store russetpoteter
- 2. 5 kopper vegetabilsk olje til steking
- 3. 170 gram tykkskåret eplevedsaltet bacon
- 4. 3 ss smør
- 5. 2 ss finhakket løk
- 6. 2 ts finhakket hvitløk
- 7. 3 ss hvetemel
- 8. 1 ss hvitløks- og chilisaus (anbefalt: Sriracha)
- 9. 1 ss Dijon-sennep
- 10. 3 kopper kremfløte
- 11. 1 kopp Parmigiano-Reggiano
- 12. 2 kopper skarp hvit Cheddar
- 13. 1/4 kopp hakket gressløk til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Kutt potetene i lengderetningen i 1/4-tommers biter. La de kutte potetene ligge i vann i 1 time for å fjerne stivelse. Varm opp olje til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) og blanchér potetene i 5 minutter til de er veldig myke, men ikke brune. Ta dem opp av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir.
- 22. I en middels stor stekepanne over middels varme, kok bacon til det akkurat blir sprøtt, pass på å ikke overkoke. La det renne av på kjøkkenpapir.
- 33. I en 2-liters kasserolle, smelt smør over middels varme. Tilsett løk og kok i ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk og mel, og visp til det er jevnt. Kok i ytterligere 2 minutter. Tilsett chilisaus og sennep, og visp sakte inn fløte. Når blandingen begynner å småkoke, tilsett osten og fjern fra varmen. Smak til med krydder. Hvis sausen er for tykk, tynn den ut med mer fløte. Hvis den er for tynn, tyk den med litt mer ost.
- 44. Øk oljetemperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Friter potetene en gang til til de er sprø og gyldne. Ta opp av oljen og la dem renne av igjen, og krydre med salt umiddelbart. På et stort fat, legg pommes frites i midten, hell over sausen, og topp med smuldret bacon og gressløk. Server umiddelbart.



