
Eplepai
lær hvordan du lager en deilig og sprø apple pie med enkel oppskrift. perfekt som dessert eller til kaffekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 oppskrift med dobbelbunn til paideig
- 6 til 7 mellomstore epler, skrellet, kjernet og tynne skiver (ca. 7 kopper totalt)
- 2 ss sitronsaft
- 3/4 kopp lettbrunt sukker
- 1/4 kopp hvetemel
- 3/4 ts malt kanel
- 1/4 ts nyrevet muskatnøtt
- 1/4 ts ingefær, malt
- 3 ss usaltet smør, i terninger
- Eggvask (1 stort egg, vispet med 2 ss melk eller vann), til pensling
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Kjevle ut paideigen og bruk én runding til å dekke en 23 cm rund paiform. Hold den dekkede formen og den andre rundingen kaldt mens du forbereder fyllet.
- 2I en stor bolle, bland epler, sitronsaft, brunt sukker, mel, kanel, muskatnøtt og ingefær; vend godt sammen.
- 3Mål opp eplene i den dekkede formen, slik at midten er høyere enn kantene.
- 4Fordel smørbiter jevnt over toppen.
- 5Pensle kanten av paideigen med eggvask.
- 6Lag små åpninger i den andre rundingen og legg den over fyllet.
- 7Press kantene sammen for å forsegle, klipp bort overflødig deig slik at kantene nesten er jevne med formen, og lag deretter en fals eller dekorativ kant.
- 8Pensle toppen lett med eggvask.
- 9Sett paien på et stekebrett og stek til toppen er gyllenbrun og eplene er møre når du stikker i dem med en kniv gjennom ventilene, ca. 1 time.
- 10Ta ut paien av ovnen og avkjøl på en rist.
- 11La paien hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
- 12Server varm eller romtemperert.