Eplepai

Eplepai

lær hvordan du lager en deilig og sprø apple pie med enkel oppskrift. perfekt som dessert eller til kaffekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 oppskrift med dobbelbunn til paideig
  • 6 til 7 mellomstore epler, skrellet, kjernet og tynne skiver (ca. 7 kopper totalt)
  • 2 ss sitronsaft
  • 3/4 kopp lettbrunt sukker
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 3/4 ts malt kanel
  • 1/4 ts nyrevet muskatnøtt
  • 1/4 ts ingefær, malt
  • 3 ss usaltet smør, i terninger
  • Eggvask (1 stort egg, vispet med 2 ss melk eller vann), til pensling

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Kjevle ut paideigen og bruk én runding til å dekke en 23 cm rund paiform. Hold den dekkede formen og den andre rundingen kaldt mens du forbereder fyllet.
  2. 2I en stor bolle, bland epler, sitronsaft, brunt sukker, mel, kanel, muskatnøtt og ingefær; vend godt sammen.
  3. 3Mål opp eplene i den dekkede formen, slik at midten er høyere enn kantene.
  4. 4Fordel smørbiter jevnt over toppen.
  5. 5Pensle kanten av paideigen med eggvask.
  6. 6Lag små åpninger i den andre rundingen og legg den over fyllet.
  7. 7Press kantene sammen for å forsegle, klipp bort overflødig deig slik at kantene nesten er jevne med formen, og lag deretter en fals eller dekorativ kant.
  8. 8Pensle toppen lett med eggvask.
  9. 9Sett paien på et stekebrett og stek til toppen er gyllenbrun og eplene er møre når du stikker i dem med en kniv gjennom ventilene, ca. 1 time.
  10. 10Ta ut paien av ovnen og avkjøl på en rist.
  11. 11La paien hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
  12. 12Server varm eller romtemperert.