
Apple Phyllo Strudel
Lær hvordan du lager en deilig apple phyllo strudel med sprø butterdeig og friske epler. Perfekt som en søt avslutning på måltidet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 6 grønne epler, skrelt, kjernet og skåret i skiver (ca. 900 gram epler)
- 1/2 kopp tørkede tranebær eller tørkede kirsebær (ca. 70 gram)
- 1/2 kopp brunt sukker
- 1 teskje kanel
- 6 ark filodeig (ca. 30 x 30 cm)
- Smør- eller non-stick spray til matlaging, eller en blanding av 1 teskje smør som er smeltet og 1 teskje mandelolje
- 1/2 kopp amarettikjeks eller knuste grahamkjeks
- 340 gram fettfri vaniljeyoghurt eller frossen vaniljeyoghurt
- 12 myntekvister
- 36 bringebær
- Kanelkrem
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader. Bland eplene, tørkede tranebær, brunt sukker og kanel i en kjele, og kok i omtrent 10 minutter eller til de er m��re. La det stå og avkjøle i 10 minutter.
- 2Legg to ark med filodeig på en arbeidsflate og spray med non-stick stekespray; strø over kakekrumme. Gjenta lagene to ganger med de resterende arkene. Fordel epleblandingen over filodeigen. Rull filodeigen fra den 12-tommers siden for å lukke fyllet.
- 3Plasser rullen på et bakepapirkledd stekebrett som er sprayet med non-stick stekespray. Stek i 25 minutter. La den avkjøle i 10 minutter før du skjærer den opp og serverer. Anrett på serveringsfat.
- 4Server med vaniljeyogurt eller frossen vaniljeyogurt, og pynt med mynte og bringebær. Du kan også servere med kanelkrem.