Apple Phyllo Strudel

Apple Phyllo Strudel

Lær hvordan du lager en deilig apple phyllo strudel med sprø butterdeig og friske epler. Perfekt som en søt avslutning på måltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 6 grønne epler, skrelt, kjernet og skåret i skiver (ca. 900 gram epler)
  • 1/2 kopp tørkede tranebær eller tørkede kirsebær (ca. 70 gram)
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1 teskje kanel
  • 6 ark filodeig (ca. 30 x 30 cm)
  • Smør- eller non-stick spray til matlaging, eller en blanding av 1 teskje smør som er smeltet og 1 teskje mandelolje
  • 1/2 kopp amarettikjeks eller knuste grahamkjeks
  • 340 gram fettfri vaniljeyoghurt eller frossen vaniljeyoghurt
  • 12 myntekvister
  • 36 bringebær
  • Kanelkrem

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader. Bland eplene, tørkede tranebær, brunt sukker og kanel i en kjele, og kok i omtrent 10 minutter eller til de er m��re. La det stå og avkjøle i 10 minutter.
  2. 2Legg to ark med filodeig på en arbeidsflate og spray med non-stick stekespray; strø over kakekrumme. Gjenta lagene to ganger med de resterende arkene. Fordel epleblandingen over filodeigen. Rull filodeigen fra den 12-tommers siden for å lukke fyllet.
  3. 3Plasser rullen på et bakepapirkledd stekebrett som er sprayet med non-stick stekespray. Stek i 25 minutter. La den avkjøle i 10 minutter før du skjærer den opp og serverer. Anrett på serveringsfat.
  4. 4Server med vaniljeyogurt eller frossen vaniljeyogurt, og pynt med mynte og bringebær. Du kan også servere med kanelkrem.