Krydret kylling med ris

Krydret kylling med ris

Lær hvordan du lager en smakfull og krydret kylling med ris. En enkel oppskrift som passer perfekt til hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 4 store kyllinglår med skinn og bein (ca. 900 gram)
  • Malt nellik
  • 1 ½ kopp hakkede, frøfjærede røde paprika
  • 1 kopp hakket løk
  • 1/3 kopp gule rosiner
  • 1/3 kopp grovhakkede, utpakkede grønne oliven fra utlandet
  • 4 små laurbærblad
  • 2 hvitløksfedd, skrelte
  • 1 teskje sterk chilipaste (som sambal oelek) eller 1 liten serranoskive, hakket
  • 1 ½ kopp jasminris eller langkornet hvit ris (ca. 250 gram), skylt og avrente
  • 2 til 2 ½ kopper lavsaltet kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen rikelig med salt og pepper, og dryss deretter lett med malt nellik. Legg kyllingen i pannen og stek til den er brun, ca. 5 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken. Hell av alt unntatt 4 spiseskjeer fett fra pannen. Tilsett paprika, løk, rosiner, oliven, laurbærblad, hvitløk og chili paste i pannen. Sauter til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 2 minutter. Tilsett ris; rør rundt i 1 minutt. Trykk kyllingen ned i risen. Tilsett 2 kopper buljong; kok opp. Dekk til, skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og risen er mør, og tilsett mer buljong hvis det blir tørt, ca. 20 minutter.
  2. 2Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen rikelig med salt og pepper, og dryss deretter lett med malt nellik. Legg kyllingen i pannen og stek til den er brun, ca. 5 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken.
  3. 3Hell av alt unntatt 4 spiseskjeer fett fra pannen. Tilsett paprika, løk, rosiner, oliven, laurbærblad, hvitløk og chili paste i pannen. Sauter til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 2 minutter. Tilsett ris; rør rundt i 1 minutt. Trykk kyllingen ned i risen. Tilsett 2 kopper buljong; kok opp. Dekk til, skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og risen er mør, og tilsett mer buljong hvis det blir tørt, ca. 20 minutter.