
Krydret kylling med ris
Lær hvordan du lager en smakfull og krydret kylling med ris. En enkel oppskrift som passer perfekt til hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 4 store kyllinglår med skinn og bein (ca. 900 gram)
- Malt nellik
- 1 ½ kopp hakkede, frøfjærede røde paprika
- 1 kopp hakket løk
- 1/3 kopp gule rosiner
- 1/3 kopp grovhakkede, utpakkede grønne oliven fra utlandet
- 4 små laurbærblad
- 2 hvitløksfedd, skrelte
- 1 teskje sterk chilipaste (som sambal oelek) eller 1 liten serranoskive, hakket
- 1 ½ kopp jasminris eller langkornet hvit ris (ca. 250 gram), skylt og avrente
- 2 til 2 ½ kopper lavsaltet kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen rikelig med salt og pepper, og dryss deretter lett med malt nellik. Legg kyllingen i pannen og stek til den er brun, ca. 5 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken. Hell av alt unntatt 4 spiseskjeer fett fra pannen. Tilsett paprika, løk, rosiner, oliven, laurbærblad, hvitløk og chili paste i pannen. Sauter til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 2 minutter. Tilsett ris; rør rundt i 1 minutt. Trykk kyllingen ned i risen. Tilsett 2 kopper buljong; kok opp. Dekk til, skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og risen er mør, og tilsett mer buljong hvis det blir tørt, ca. 20 minutter.
- 2Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen rikelig med salt og pepper, og dryss deretter lett med malt nellik. Legg kyllingen i pannen og stek til den er brun, ca. 5 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken.
- 3Hell av alt unntatt 4 spiseskjeer fett fra pannen. Tilsett paprika, løk, rosiner, oliven, laurbærblad, hvitløk og chili paste i pannen. Sauter til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 2 minutter. Tilsett ris; rør rundt i 1 minutt. Trykk kyllingen ned i risen. Tilsett 2 kopper buljong; kok opp. Dekk til, skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og risen er mør, og tilsett mer buljong hvis det blir tørt, ca. 20 minutter.