Brun ris og bønner med ingefær- og chili-salsa
En smakfull oppskrift med brun ris og bønner, servert med frisk ingefær- og chili-salsa. Perfekt for en sunn og mettende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss olivenolje, delt
- 1 middels stor løk, hakket, delt
- 1 kopp brunt ris
- Kosher-salt
- 1/2 kopp grovhakket frisk koriander, delt
- Nykvernet svart pepper
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
- 2 bokser á 15 gram svarte bønner, skylt
- 1 kopp lavsaltet grønnsaksbuljong eller vann
- 2 røde jalapeños eller Fresno- eller Holland-chili, stilket, delt i to, frø fjernet
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss hakket skrelt ingefær
- 1 ss finrevet limeskall
- 1/4 kopp fersk limesaft
- 1 avokado, delt, fjernet stein, hakket
- 1/4 kopp smuldret Cotija-ost eller fetaost
- Limebåter (til servering)
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett 1/4 av løken og kok, rør av og til, til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett ris og rør for å dekke. Tilsett 2 kopper vann og krydre med salt. Kok opp, skru ned varmen til lav, dekk til og kok til risen er akkurat mør, 40–50 minutter. Fjern fra varmen. La stå, dekket, i 10 minutter. Fluff opp risen med en gaffel. Vend inn 1/4 kopp koriander; krydre med salt og pepper. Mens risen koker, varm opp den resterende 1 spiseskje oljen i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett 2/3 av den resterende løken. Kok, rør av og til, til løken er myk, ca. 5 minutter. Tilsett koriander og spisskummen; rør i 1 minutt. Tilsett bønner og buljong; krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke, av og til mosing av bønnene, til det er tykt, 8–10 minutter. Pulsér chilikrydder, hvitløk, ingefær, limeskall, limesaft og den resterende løken i en blender til en grovkornet saus dannes. Krydre salsaen med salt. Server risen med bønnene; topp med salsa, avocado, ost, 1/4 kopp koriander og limebåter.