
Venetiansk ris med erter
Lær hvordan du lager den tradisjonelle venetian rice and peas. En enkel oppskrift som passer for hele familien. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 kopper redusert-salt kyllingbuljong
- 1 hvitløksfedd
- 1 middels stor løk, delt i fire
- 1/4 pund skivet pancetta
- 2 (2 x 1 tommers) strimler sitronskall
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 2 spiseskjeer usaltet smør, delt
- 1 (10 unser) boks frosne små erter
- 1 kopp Arborio-ris
- 1/3 kopp revet parmesan
Fremgangsmåte
- 1Kok opp buljongen i en kjele, og la den småkoke. I mellomtiden, slå på en food processor og ha i hvitløk, kjør til finhakket. Slå av prosessoren, og tilsett løk og pancetta, og pulser til finhakket. Fres løk og sitrusskall i olje og 1 ss smør i en tung, 30 cm stor stekepanne over middels høy varme, og rør av og til, til løken er myk og akkurat begynner å bli gyllen, ca. 6 minutter. Kok erter i buljongen i 2 minutter. Sil buljongen over løkblandingen, og sett ertene til side. Rør inn ris. Kok under lokk over høy varme, og rør en gang etter 5 minutter, til risen er al dente, 10–12 minutter. Rør inn erter, ost, resten av smøret og 1/4 ts pepper.
- 2Kok opp buljongen i en kjele, og la den småkoke.
- 3I mellomtiden, slå på en food processor og ha i hvitløk, kjør til finhakket. Slå av prosessoren, og tilsett løk og pancetta, og pulser til finhakket.
- 4Fres løk og sitrusskall i olje og 1 ss smør i en tung, 30 cm stor stekepanne over middels høy varme, og rør av og til, til løken er myk og akkurat begynner å bli gyllen, ca. 6 minutter.
- 5Kok erter i buljongen i 2 minutter. Sil buljongen over løkblandingen, og sett ertene til side. Rør inn ris. Kok under lokk over høy varme, og rør en gang etter 5 minutter, til risen er al dente, 10–12 minutter. Rør inn erter, ost, resten av smøret og 1/4 ts pepper.