
Peking-Style kyllingwraps
Lær hvordan du lager smakfulle peking-style chicken wraps hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask lunch eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 stk. mel tortillas (6–7 tommer)
- 1/4 kopp hoisinsaus
- 2 ss soyasaus
- 2 ss mild honning
- 1 ss finhakket fersk ingefær, skrelt
- 1 ts riseddik
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1/8 ts cayennepepper
- 680 g skinn- og benfri kyllinglår (ca. 6 stk.)
- 1 stor plomme, delt i fire, uten stein, og skåret i 0,6 cm biter (ca. 1 kopp)
- 3 vårløk, trimmet og skåret i 5 cm lange strimler på langs
Fremgangsmåte
- 1Forvarm broileren og lett olj risten på en grillpanne.
- 2Stabl tortillas og pakk dem inn i folie.
- 3Rør sammen hoisin, soyasaus, honning, ingefær, eddik, hvitløk og cayenne i en kjele på 1 til 1 1/2 liter.
- 4Vend kylling med 3 spiseskjeer av sausen i en stor bolle for å dekke, og grill deretter 2 til 3 tommer fra varmen, uten å vende på kyllingen, og roter pannen halvveis gjennom grilling, til den er gjennomstekt og dyp gyllen, ca. 10 minutter.
- 5Overfør kyllingen til et skjærebrett og la den hvile, uten å dekke til, i 5 minutter.
- 6Mens kyllingen grilles, varm tortillas på nederste rille i ovnen.
- 7Kok opp sausen til den er litt tykkere, ca. 2 minutter, tilsett plomme og la det småkoke under omrøring i 2 minutter.
- 8Skjær kyllingen på tvers i ¼ tommers tykke skiver.
- 9For å spise, pakk inn kylling, plommesaus og vårløk i tortillas.