Peking-Style kyllingwraps

Peking-Style kyllingwraps

Lær hvordan du lager smakfulle peking-style chicken wraps hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask lunch eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 stk. mel tortillas (6–7 tommer)
  • 1/4 kopp hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss mild honning
  • 1 ss finhakket fersk ingefær, skrelt
  • 1 ts riseddik
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/8 ts cayennepepper
  • 680 g skinn- og benfri kyllinglår (ca. 6 stk.)
  • 1 stor plomme, delt i fire, uten stein, og skåret i 0,6 cm biter (ca. 1 kopp)
  • 3 vårløk, trimmet og skåret i 5 cm lange strimler på langs

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm broileren og lett olj risten på en grillpanne.
  2. 2Stabl tortillas og pakk dem inn i folie.
  3. 3Rør sammen hoisin, soyasaus, honning, ingefær, eddik, hvitløk og cayenne i en kjele på 1 til 1 1/2 liter.
  4. 4Vend kylling med 3 spiseskjeer av sausen i en stor bolle for å dekke, og grill deretter 2 til 3 tommer fra varmen, uten å vende på kyllingen, og roter pannen halvveis gjennom grilling, til den er gjennomstekt og dyp gyllen, ca. 10 minutter.
  5. 5Overfør kyllingen til et skjærebrett og la den hvile, uten å dekke til, i 5 minutter.
  6. 6Mens kyllingen grilles, varm tortillas på nederste rille i ovnen.
  7. 7Kok opp sausen til den er litt tykkere, ca. 2 minutter, tilsett plomme og la det småkoke under omrøring i 2 minutter.
  8. 8Skjær kyllingen på tvers i ¼ tommers tykke skiver.
  9. 9For å spise, pakk inn kylling, plommesaus og vårløk i tortillas.