Fiskefileter i Mole Verde

Fiskefileter i Mole Verde

oppskrift på fiskefileter i mole verde, en smakfull meksikansk saus laget av grønt, perfekt til en rask og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 pund tomatillos, skrellet, skyltet og grovhakket
  • 1 stor bunt fersk koriander med stilker (ca. 2 kopper pakket)
  • 1/2 kopp vann
  • 1/2 kopp (lett pakket) ferske italienske persilleblader
  • 1/2 kopp (lett pakket) ferske mynteblader
  • 3 hvitløksfedd, skrellet
  • 1 jalapeñochili på 2 tommers lengde, stilket
  • 2 spiseskjeer fersk limesaft
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 1/4 teskjeer salt
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje anisfrø
  • 1/4 teskje malt koriander
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 8 unser assorterte ferske sopp (som sjampinjong, shiitake med stilk og østerssopp), skivet, delt
  • 8 teskjeer olivenolje, delt
  • 4 (6 unser) filet av kveite eller torsk (1 tomme tykk)

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser en rille i midten og en rille i den nederste tredjedelen av ovnen, og forvarm til 190°C. Finhakk tomatillos i en foodprocessor. Tilsett koriander og kjør til det er grovhakket. Tilsett 1/2 kopp vann og de neste 12 ingrediensene; kjør til tomatillosausen er jevn. Plasser to grunne, ovnsikre boller på hver av to store, runde bakebrett. Fordel halvparten av soppen i bollene; strø lett med salt og pepper. Drypp 1 1/2 teskje olje, og deretter 2 spiseskjeer tomatillosaus over hver. Legg på hver en fiskefilet; strø med salt og pepper. Topp med resten av soppen og tomatillosausen. Drypp 1/2 teskje olje over hver. Dekk bakebrettene med aluminiumsfolie, og forsegl kantene. Stek til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 25 minutter.
  2. 2Plasser en rille i midten og en rille i den nederste tredjedelen av ovnen, og forvarm til 190°C. Finhakk tomatillos i en foodprocessor. Tilsett koriander og kjør til det er grovhakket. Tilsett 1/2 kopp vann og de neste 12 ingrediensene; kjør til tomatillosausen er jevn.
  3. 3Plasser to grunne, ovnsikre boller på hver av to store, runde bakebrett. Fordel halvparten av soppen i bollene; strø lett med salt og pepper. Drypp 1 1/2 teskje olje, og deretter 2 spiseskjeer tomatillosaus over hver. Legg på hver en fiskefilet; strø med salt og pepper. Topp med resten av soppen og tomatillosausen. Drypp 1/2 teskje olje over hver. Dekk bakebrettene med aluminiumsfolie, og forsegl kantene. Stek til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 25 minutter.