Fiskefileter i Mole Verde
oppskrift på fiskefileter i mole verde, en smakfull meksikansk saus laget av grønt, perfekt til en rask og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 pund tomatillos, skrellet, skyltet og grovhakket
- 1 stor bunt fersk koriander med stilker (ca. 2 kopper pakket)
- 1/2 kopp vann
- 1/2 kopp (lett pakket) ferske italienske persilleblader
- 1/2 kopp (lett pakket) ferske mynteblader
- 3 hvitløksfedd, skrellet
- 1 jalapeñochili på 2 tommers lengde, stilket
- 2 spiseskjeer fersk limesaft
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 1/4 teskjeer salt
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje anisfrø
- 1/4 teskje malt koriander
- 1/4 teskje malt nellik
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 8 unser assorterte ferske sopp (som sjampinjong, shiitake med stilk og østerssopp), skivet, delt
- 8 teskjeer olivenolje, delt
- 4 (6 unser) filet av kveite eller torsk (1 tomme tykk)
Fremgangsmåte
- 1Plasser en rille i midten og en rille i den nederste tredjedelen av ovnen, og forvarm til 190°C. Finhakk tomatillos i en foodprocessor. Tilsett koriander og kjør til det er grovhakket. Tilsett 1/2 kopp vann og de neste 12 ingrediensene; kjør til tomatillosausen er jevn. Plasser to grunne, ovnsikre boller på hver av to store, runde bakebrett. Fordel halvparten av soppen i bollene; strø lett med salt og pepper. Drypp 1 1/2 teskje olje, og deretter 2 spiseskjeer tomatillosaus over hver. Legg på hver en fiskefilet; strø med salt og pepper. Topp med resten av soppen og tomatillosausen. Drypp 1/2 teskje olje over hver. Dekk bakebrettene med aluminiumsfolie, og forsegl kantene. Stek til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 25 minutter.
- 2Plasser en rille i midten og en rille i den nederste tredjedelen av ovnen, og forvarm til 190°C. Finhakk tomatillos i en foodprocessor. Tilsett koriander og kjør til det er grovhakket. Tilsett 1/2 kopp vann og de neste 12 ingrediensene; kjør til tomatillosausen er jevn.
- 3Plasser to grunne, ovnsikre boller på hver av to store, runde bakebrett. Fordel halvparten av soppen i bollene; strø lett med salt og pepper. Drypp 1 1/2 teskje olje, og deretter 2 spiseskjeer tomatillosaus over hver. Legg på hver en fiskefilet; strø med salt og pepper. Topp med resten av soppen og tomatillosausen. Drypp 1/2 teskje olje over hver. Dekk bakebrettene med aluminiumsfolie, og forsegl kantene. Stek til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 25 minutter.