Søt focaccia med druer og valnøtter

Søt focaccia med druer og valnøtter

lag en deilig søt focaccia med druer og valnøtter. enkel oppskrift for en smakfull bakst som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/4 unser pakke tørrgjær (2 1/2 teskjeer)
  • 1/2 teskje granulert sukker
  • 1 kopp lunkent vann
  • 3 1/2 kopper usaltet, siktet hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 2/3 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1/4 teskje kanel
  • 3/4 av en stang (6 spiseskjeer) kaldt usaltet smør, i biter
  • 1 1/4 pund uten kjerner druer (helst røde), delt på langs (ca. 3 kopper)
  • 3/4 kopp finhakkede valnøtter
  • 2 spiseskjeer Marsala

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med en flatpisker, eltes gjæren med det granulære sukkeret i vannet i 5 minutter, eller til blandingen er skummende. Tilsett melet, saltet, 1/3 kopp av det brune sukkeret, kanelen og smøret, og bland deigen godt. Med deigkroken eltes deigen i 2 minutter, eller til den er myk og litt klissete. Form deigen til en ball, overfør den til en smurt bolle, og vend den i oljen slik at den dekkes. La deigen heve, dekket med plastfolie, på et varmt sted i 1 1/2 time, eller til den er dobbelt så stor. Deigen kan forberedes opp til dette punktet, slås ned, og oppbevares, dekket og kaldt, over natten. La deigen komme til romtemperatur før du fortsetter med oppskriften. Trykk deigen jevnt ut i en smurt langpanne, 39 x 27 cm, og la den heve, løst dekket, på et varmt sted i 1 time, eller til den nesten er dobbelt så stor. I en bolle blander du druer, valnøtter og Marsala, og strør blandingen jevnt over deigen. Strø resten av det brune sukkeret (1/3 kopp) over focacciaen, og stek den i den nederste tredjedelen av en forvarmet ovn på 200°C i 30 til 35 minutter, eller til den er gjennomstekt og toppen er karamellisert. La focacciaen avkjøle i pannen på en rist, og server den varm eller romtemperert.
  2. 2I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med en flatpisker, eltes gjæren med det granulære sukkeret i vannet i 5 minutter, eller til blandingen er skummende. Tilsett melet, saltet, 1/3 kopp av det brune sukkeret, kanelen og smøret, og bland deigen godt. Med deigkroken eltes deigen i 2 minutter, eller til den er myk og litt klissete. Form deigen til en ball, overfør den til en smurt bolle, og vend den i oljen slik at den dekkes. La deigen heve, dekket med plastfolie, på et varmt sted i 1 1/2 time, eller til den er dobbelt så stor. Deigen kan forberedes opp til dette punktet, slås ned, og oppbevares, dekket og kaldt, over natten. La deigen komme til romtemperatur før du fortsetter med oppskriften. Trykk deigen jevnt ut i en smurt langpanne, 39 x 27 cm, og la den heve, løst dekket, på et varmt sted i 1 time, eller til den nesten er dobbelt så stor.
  3. 3I en bolle blander du druer, valnøtter og Marsala, og strør blandingen jevnt over deigen. Strø resten av det brune sukkeret (1/3 kopp) over focacciaen, og stek den i den nederste tredjedelen av en forvarmet ovn på 200°C i 30 til 35 minutter, eller til den er gjennomstekt og toppen er karamellisert. La focacciaen avkjøle i pannen på en rist, og server den varm eller romtemperert.