Blåbær- og sitronmuffins med mais

Blåbær- og sitronmuffins med mais

oppskrift på deilige blåbær sitron maismuffins. Perfekt som frokost eller snacks, med friske blåbær og sitron. Enkelt å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1. 1. Papirmuffinsformer
  • 2. 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
  • 3. 3/4 kopp hvetemel
  • 4. 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 5. 1/2 kopp gult maismel
  • 6. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje sukker
  • 7. 1 spiseskje ferskrevet sitronskall
  • 8. 1/2 kopp helmelk
  • 9. 2 store eggeplommer
  • 10. 1/2 kopp blåbær

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). og kle seks muffinsformer på 1/3 kopp med papirformer. Smelt smøret og la det avkjøle. I en stor bolle sikt sammen mel og bakepulver, og visp inn maisenna, 1/2 kopp sukker, sitronzest og en raus klype salt. I en annen bolle visp sammen det smeltede smøret, melk og eggeplommer, og tilsett dette i melblandingen sammen med halvparten av blåbærene, og rør forsiktig til alt er akkurat blandet. Fordel røren jevnt i formene (røren vil fylle formene), og trykk resten av blåbærene inn i toppen av muffinsene. Strø jevnt over toppene med resten av sukkeret. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til toppene er gylne og en kakepinne kommer ut ren. Ta muffinsene ut av formene og avkjøl på en rist. Muffinsene oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur i 2 dager.