Sitron- og fersk urtetabbouleh
oppskrift på frisk og smakfull tabbouleh med sitron og urter. perfekt som forrett eller sunn side rett. enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp medium- eller finkornet bulgur
- 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 2 kopper finhakket fersk flatbladpersille (ca. 3 buntete)
- 5. 3/4 kopp hakket rødløk
- 6. 2 mellomstore tomater, frøet og hakket
- 7. 1/3 kopp finhakket fersk mynte
- 8. 1/4 kopp finhakket fersk basilikum
- 9. 3 spiseskjeer finhakket fersk dill
- 10. 3 spiseskjeer finhakket fersk koriander
- 11. 1/3 kopp fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en kjele med vann. Rør sammen bulgur og 1 spiseskje av oljen i en varmebestandig bolle. Tilsett kokende vann til det dekker. Dekk bollen tett med plastfolie og la det stå i 15 minutter. Sil av bulguren i en sikt, og press på den for å fjerne overflødig væske.
- 22. Overfør bulguren til en stor bolle og vend den sammen med resten av oljen og de øvrige ingrediensene til alt er godt blandet. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 3 timer. Server kald.