Sitron- og fersk urtetabbouleh

Sitron- og fersk urtetabbouleh

oppskrift på frisk og smakfull tabbouleh med sitron og urter. perfekt som forrett eller sunn side rett. enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp medium- eller finkornet bulgur
  • 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 2 kopper finhakket fersk flatbladpersille (ca. 3 buntete)
  • 5. 3/4 kopp hakket rødløk
  • 6. 2 mellomstore tomater, frøet og hakket
  • 7. 1/3 kopp finhakket fersk mynte
  • 8. 1/4 kopp finhakket fersk basilikum
  • 9. 3 spiseskjeer finhakket fersk dill
  • 10. 3 spiseskjeer finhakket fersk koriander
  • 11. 1/3 kopp fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en kjele med vann. Rør sammen bulgur og 1 spiseskje av oljen i en varmebestandig bolle. Tilsett kokende vann til det dekker. Dekk bollen tett med plastfolie og la det stå i 15 minutter. Sil av bulguren i en sikt, og press på den for å fjerne overflødig væske.
  2. 22. Overfør bulguren til en stor bolle og vend den sammen med resten av oljen og de øvrige ingrediensene til alt er godt blandet. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 3 timer. Server kald.