Zucchini- og rosmarinsuppe
oppskrift på en deilig zucchini og rosmarinsuppe, perfekt for en sunn og smakfull forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss smør (1/4 av en pinne)
- 2. 1 ss vegetabilsk olje
- 3. 1 stor løk, hakket
- 4. 2 hvitløksfedd, skivet
- 5. 2 ts fersk rosmarin, finhakket
- 6. 6 kopper kyllingkraft eller buljong med lavt saltinnhold
- 7. 1 russetpotet, skrelt og skivet
- 8. 3 mellomstore squash, tynne skiver
- 9. 1 squash, skåret i 1/2-tommers terninger
- 10. Croutoner
- 11. Hakket grønn løk
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smør med olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Bland inn hvitløk og rosmarin. Tilsett kraft og potet; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett skivet zucchini; la det småkoke til det er mørt, ca. 15 minutter. Kjør i porsjoner i en blender til en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Kok terninger av zucchini i en kjele med kokende, saltet vann i 30 sekunder. Sil av. Varm opp suppen igjen over middels varme. Hell den i boller. Topp med zucchini og krutonger. Strø over finhakket grønn løk.
- 22. Smelt smør med olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Bland inn hvitløk og rosmarin. Tilsett kraft og potet; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett skivet zucchini; la det småkoke til det er mørt, ca. 15 minutter. Kjør i porsjoner i en blender til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
- 33. Kok terninger av zucchini i en kjele med kokende, saltet vann i 30 sekunder. Sil av. Varm opp suppen igjen over middels varme. Hell den i boller. Topp med zucchini og krutonger. Strø over finhakket grønn løk.