Salat med urtedijonsaus

Salat med urtedijonsaus

oppskrift på en frisk salat med urtedijondressing, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 2. 1 ½ spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • 3. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 4. 1 spiseskje fersk basilikum, finhakket
  • 5. 1 teskje fersk estragon, finhakket
  • 6. 1 teskje fersk timian, finhakket
  • 7. ½ kopp olivenolje
  • 8. 12 store grønne bønner
  • 9. 6 store aspargesstenger
  • 10. 4 kopper (pakket) blandede babybladsalater (omtrent halvparten av en 4,5-unse pakke)
  • 11. ¾ kopp cherrytomater, delt i to
  • 12. 8 store ferske basilikumblader, tynnsnittet

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland eddik, sjalottløk, Dijon-sennep, basilikum, estragon og timian i en liten bolle. Visp inn oljen gradvis. Smak til dressingen med salt og pepper. Kok grønne bønner og asparges i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø møre, ca. 4 minutter; sil av vannet. Kutt grønnsakene i 1/2-tommers biter og legg dem i en stor bolle. Tilsett salatbladene, cherrytomater og skivede basilikumblader. Vend salaten med nok dressing til å dekke alle ingrediensene.
  2. 22. Bland eddik, sjalottløk, Dijon-sennep, basilikum, estragon og timian i en liten bolle. Visp inn oljen gradvis. Smak til dressingen med salt og pepper.
  3. 33. Kok grønne bønner og asparges i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø møre, ca. 4 minutter; sil av vannet. Kutt grønnsakene i 1/2-tommers biter og legg dem i en stor bolle. Tilsett salatbladene, cherrytomater og skivede basilikumblader. Vend salaten med nok dressing til å dekke alle ingrediensene.