Salat med urtedijonsaus
oppskrift på en frisk salat med urtedijondressing, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer balsamicoeddik
- 2. 1 ½ spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 3. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 4. 1 spiseskje fersk basilikum, finhakket
- 5. 1 teskje fersk estragon, finhakket
- 6. 1 teskje fersk timian, finhakket
- 7. ½ kopp olivenolje
- 8. 12 store grønne bønner
- 9. 6 store aspargesstenger
- 10. 4 kopper (pakket) blandede babybladsalater (omtrent halvparten av en 4,5-unse pakke)
- 11. ¾ kopp cherrytomater, delt i to
- 12. 8 store ferske basilikumblader, tynnsnittet
Fremgangsmåte
- 11. Bland eddik, sjalottløk, Dijon-sennep, basilikum, estragon og timian i en liten bolle. Visp inn oljen gradvis. Smak til dressingen med salt og pepper. Kok grønne bønner og asparges i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø møre, ca. 4 minutter; sil av vannet. Kutt grønnsakene i 1/2-tommers biter og legg dem i en stor bolle. Tilsett salatbladene, cherrytomater og skivede basilikumblader. Vend salaten med nok dressing til å dekke alle ingrediensene.
- 22. Bland eddik, sjalottløk, Dijon-sennep, basilikum, estragon og timian i en liten bolle. Visp inn oljen gradvis. Smak til dressingen med salt og pepper.
- 33. Kok grønne bønner og asparges i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø møre, ca. 4 minutter; sil av vannet. Kutt grønnsakene i 1/2-tommers biter og legg dem i en stor bolle. Tilsett salatbladene, cherrytomater og skivede basilikumblader. Vend salaten med nok dressing til å dekke alle ingrediensene.