Krabbesuppe
Lær hvordan du lager en deilig crab stew med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. Enkel å lage og perfekt for sommer- og høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2. 3 spiseskjeer allsidig mel
- 3. 1 løk, hakket
- 4. 1 liten grønn paprika, hakket
- 5. en 8-unse flaske med kamskjelljuice
- 6. 2 ferske eller hermetiske plommetomater, frøet og hakket
- 7. 1/2 pund krabbekjøtt i klumper, sortert
- 8. 1/3 kopp tynne skiver av vårløkgrønt
- 9. kokt ris som tilbehør
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, tykkbunnet kjele blandes oljen og melet, og jevnes ut til en roux. La den koke over moderat lav varme, mens du rører konstant med en metallspatel, i 8 til 10 minutter, eller til den får en dyp karamellfarge. Tilsett løk og paprika, og kok blandingen over moderat varme, mens du av og til rører, til grønnsakene er myke. Hell i clam juice, tomater og 1 kopp vann, og kok opp væsken. La det småkoke forsiktig i 15 til 20 minutter, eller til det er redusert og har fått en tykk konsistens. Rør inn krabbekjøttet, og smak til med salt og pepper. La gryten småkoke i 5 minutter, og rør inn det grønne av vårløken. Server gryten over risen.
- 22. I en stor, tykkbunnet kjele blandes oljen og melet, og jevnes ut til en roux. La den koke over moderat lav varme, mens du rører konstant med en metallspatel, i 8 til 10 minutter, eller til den får en dyp karamellfarge. Tilsett løk og paprika, og kok blandingen over moderat varme, mens du av og til rører, til grønnsakene er myke. Hell i clam juice, tomater og 1 kopp vann, og kok opp væsken. La det småkoke forsiktig i 15 til 20 minutter, eller til det er redusert og har fått en tykk konsistens. Rør inn krabbekjøttet, og smak til med salt og pepper. La gryten småkoke i 5 minutter, og rør inn det grønne av vårløken. Server gryten over risen.