Salt og søt gresskarpietesuppe med kanelmarshmallows, pepitasstreusel og pisket crème fraîche
oppskrift på en smakfull gresskarpai suppe med krydrede kanelmarshmallows, sprø pepitasstreusel og luftig crème fraîche, perfekt for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 10 hele nellikspiker
- 2. 2 hele stjerneanis
- 3. 1 kanelstang
- 4. 2 hele allehånde-bær
- 5. 5 hele svarte pepperkorn
- 6. 1 (3,8 cm) stykke fersk ingefær, delt i 4 biter
- 7. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
- 8. 1 middels stor løk, hakket
- 9. 5 hvitløksfedd, tynne skiver
- 10. 2 stenger selleri, hakket
- 11. 1 middels stor purre (bare hvite og lysegrønne deler), grundig vasket og hakket
- 12. 3 (425 g) bokser med helpumpkin (ikke pai-fyll)
- 13. 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
- 14. 1/2 kopp mini-marshmallows
- 15. 1/4 teskje malt kanel
- 16. 3/4 kopp hvetemel
- 17. 1/2 kopp lett brunt sukker, pakket
- 18. 1 teskje kosher-salt
- 19. 8 spiseskjeer (1 stang) kaldt usaltet smør, delt i 1,3 cm biter
- 20. 1/2 kopp usaltede, ristet pepitas (gresskarkjerner), grovhakket
- 21. 1/2 kopp kremfløte
- 22. 1 kopp crème fraîche
- 23. Spesialutstyr: 2 (20 cm) firkantede osteklede; kjøkkenstrikk; blender; 1 stor bakeplate; bakepapir
Fremgangsmåte
- 11. Lag gresskarsuppen: Pakk nellikspiker, stjerneanis, kanelstang, allehånde, pepperkorn og fersk ingefær inn i osteklede og fest med kjøkkenstrikk. I en stor, tykk gryte over moderat varme smelter du smøret. Tilsett løk, hvitløk, selleri og purre, og sautér til de er gjennomsiktige, ca. 5–6 minutter. Tilsett gresskar, 2 liter vann og krydderposen, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke uten lokk til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Fjern og kast krydderposen. Arbeid i små porsjoner, og bruk en øse til å helle suppen i en blender, og kjør til den er glatt og puréaktig. Hell over i en ren stor gryte, og dryss over muskatnøtt. Smak til med salt og pepper. Dekk til og hold varm til servering. FORHANDSVIS: Suppen kan lages på forhånd og oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager. Varm opp i en stor gryte over moderat varme, og rør av og til.
- 22. Pakk nellikspiker, stjerneanis, kanelstang, allehånde, pepperkorn og fersk ingefær inn i osteklede og fest med kjøkkenstrikk.
- 33. I en stor, tykk gryte over moderat varme smelter du smøret. Tilsett løk, hvitløk, selleri og purre, og sautér til de er gjennomsiktige, ca. 5–6 minutter. Tilsett gresskar, 2 liter vann og krydderposen, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke uten lokk til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.
- 44. Fjern og kast krydderposen. Arbeid i små porsjoner, og bruk en øse til å helle suppen i en blender, og kjør til den er glatt og puréaktig. Hell over i en ren stor gryte, og dryss over muskatnøtt. Smak til med salt og pepper. Dekk til og hold varm til servering. FORHANDSVIS: Suppen kan lages på forhånd og oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager. Varm opp i en stor gryte over moderat varme, og rør av og til.
- 55. Lag kanelmarshmallows: I en stor bolle eller i en resealable plastpose, bland marshmallows og kanel, og vend forsiktig slik at marshmallowsene blir dekket av kanel. FORHANDSVIS: Marshmallows kan lages på forhånd og oppbevares i en resealable plastpose eller lufttett beholder i romtemperatur i opptil 3 dager.
- 66. I en stor bolle eller resealable plastpose, bland marshmallows og kanel, og vend forsiktig slik at marshmallowsene blir dekket av kanel. FORHANDSVIS: Marshmallows kan lages på forhånd og oppbevares i en resealable plastpose eller lufttett beholder i romtemperatur i opptil 3 dager.
- 77. Lag pepitas-streuselen: Sett en rist midt i ovnen og forvarm til 175°C. Dekk en stor bakeplate med bakepapir. I en stor bolle, visp sammen mel, brunt sukker og salt. Tilsett smøret og, med hendene, gni inn ingrediensene til teksturen minner om grovt maismel. Rør inn pepitas. Fordel blandingen jevnt på bakeplaten og stek til den er gyllenbrun, ca. 10–12 minutter. La streuselen avkjøle på en rist, og bryt den i omtrent 2,5 cm store biter. FORHANDSVIS: Streuselen kan lages på forhånd og oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur i opptil 3 dager.
- 88. Sett en rist midt i ovnen og forvarm til 175°C. Dekk en stor bakeplate med bakepapir.
- 99. I en stor bolle, visp sammen mel, brunt sukker og salt. Tilsett smøret og, med hendene, gni inn ingrediensene til teksturen minner om grovt maismel. Rør inn pepitas og bland godt. Fordel blandingen jevnt på bakeplaten og stek til den er gyllenbrun, ca. 10–12 minutter. La streuselen avkjøle på en rist, og bryt den i omtrent 2,5 cm store biter. FORHANDSVIS: Streuselen kan lages på forhånd og oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur i opptil 3 dager.
- 1010. Lag pisket crème fraîche: I en middels stor bolle, pisk sammen kremfløte og crème fraîche til det er lett og luftig. Smak til med salt og pepper. FORHANDSVIS: Pisket crème fraîche kan lages på forhånd og oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 timer.
- 1111. I en middels stor bolle, pisk sammen kremfløte og crème fraîche til det er lett og luftig. Smak til med salt og pepper. FORHANDSVIS: Pisket crème fraîche kan lages på forhånd og oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 timer.
- 1212. Til servering: Øs den varme suppen opp i skåler og pynt med streusel, marshmallows og klatter av pisket crème fraîche.
- 1313. Øs den varme suppen opp i skåler og pynt med streusel, marshmallows og klatter av pisket crème fraîche.