Hvitfiskbuljong
Lær hvordan du lager hvitt fiskekraft enkelt hjemme. Perfekt som base for supper og sauser. En lett oppskrift for alle ferdighetsnivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss usaltet smør, myknet
- 2. 1,4 kg blandede bein og hoder av hvitfisk (som torsk, steinbitt, steinbunn, havabbor, rød snapper, stripet bass og turbot), gjeller fjernet og bein og hoder skylt godt
- 3. 2 store løk, skivet
- 4. 1 bunt ferske persiljestilker (sett av bladene til en annen bruk)
- 5. 6 ss fersk sitronsaft
- 6. 1 1/2 ts salt
- 7. 10 kopper kaldt vann
- 8. 1 1/2 kopper tørr hvitvin
Fremgangsmåte
- 1Smør ut i bunnen av en tung gryte på 6 til 8 liter. Tilsett fiskeben og hoder, løk, persillestilker, sitronsaft og salt, og kok opp, dekket, over moderat høy varme uten å røre, i 5 minutter. (Blandturen vil dampe i sine egne juicer.) Tilsett vann og vin, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, og skum av eventuelt skum, i 25 minutter. Sil kraften gjennom en finmasket sil over en stor bolle, og press ut og kast eventuelle faste stoffer.