Potetgalette med ville sopp
Lær hvordan du lager en smakfull potetgalette med ville sopp. En perfekt rett for en smakfull forrett eller hovedrett, ideell for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 kopp (1 1/2 staver) smør
- 2. 8 unser små eller mellomstore østerssopp, renset
- 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 3 store eller mellomstore russetpoteter (12 til 14 unser), skrellet og skåret i 1/8-tommers tykke skiver
- 5. 1 spiseskje finhakket fersk timian
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smør i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Hell alt unntatt 2 spiseskjeer smør fra smøret i en stor bolle. Tilsett sopp og hvitløk i de 2 spiseskjeene smør som er igjen i pannen; sautér til soppen er mør, ca. 8 minutter. La det avkjøle til romtemperatur. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 230°C. Pensle to kakeformer med 23 cm diameter og med 4,5 cm høye sider med noe av det smøret som er i bollen. Legg bakepapir i bunnen av formene og pensle rikelig med smør. Tilsett poteter og finhakket timian i bollen med det resterende smøret; vend forsiktig for å dekke. Krydre potetene rikelig med salt og pepper. Legg ett lag med potetskiver i bunnen av hver form, overlappende litt. Legg deretter et lag til med potetskiver på toppen av det første. Fordel deretter halvparten av soppen over hver. Dekk hver med resten av potetene, fordelt jevnt. Fordel det resterende smøret i bollen mellom formene. Stek potetene til de er møre, veldig brune og sprø på toppen (bunnen vil også være brun og sprø), ca. 40 minutter. (Kan lages 6 timer i forveien. La stå ved romtemperatur. Varm opp potetene igjen i ovn på 180°C i omtrent 10 minutter.) Vend galettene ut på serveringsfat; fjern bakepapiret. Skjær galettene i båter.
- 22. Smelt smør i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Hell alt unntatt 2 spiseskjeer smør fra smøret i en stor bolle. Tilsett sopp og hvitløk i de 2 spiseskjeene smør som er igjen i pannen; sautér til soppen er mør, ca. 8 minutter. La det avkjøle til romtemperatur.
- 33. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 230°C. Pensle to kakeformer med 23 cm diameter og med 4,5 cm høye sider med noe av det smøret som er i bollen. Legg bakepapir i bunnen av formene og pensle rikelig med smør. Tilsett poteter og finhakket timian i bollen med det resterende smøret; vend forsiktig for å dekke. Krydre potetene rikelig med salt og pepper.
- 44. Legg ett lag med potetskiver i bunnen av hver form, overlappende litt. Legg deretter et lag til med potetskiver på toppen av det første. Fordel deretter halvparten av soppen over hver. Dekk hver med resten av potetene, fordelt jevnt. Fordel det resterende smøret i bollen mellom formene.
- 55. Stek potetene til de er møre, veldig brune og sprø på toppen (bunnen vil også være brun og sprø), ca. 40 minutter. (Kan lages 6 timer i forveien. La stå ved romtemperatur. Varm opp potetene igjen i ovn på 180°C i omtrent 10 minutter.)
- 66. Vend galettene ut på serveringsfat; fjern bakepapiret. Skjær galettene i båter.