Krabbekoktel
Lær hvordan du lager en deilig crab cocktail som passer perfekt som forrett. En enkel oppskrift med friske ingredienser og god smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp majones
- 2. 1/4 teskje soyasaus
- 3. 1/4 teskje Worcestershire-saus
- 4. noen dråper sesamolje
- 5. 1/2 teskje wasabipasta
- 6. 1/4 tomme fersk ingefær
- 7. 1 lime, delt i to
- 8. 1 1/2 kopper hvit krabbekjøtt
- 9. nok kinesisk kinakål til å dekke to små tallerkener når den er revet
- 10. 1 vårløk
- 11. omtrent 1 teskje rosa pepperkorn
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, bland majones, soyasaus, Worcestershire-saus, sesamolje og wasabi. Skrell og finhakk eller riv ingefæren og ha den i bollen, og tilsett skallet av 1/2 lime. Press ut 1/2 teskje limejuice i bollen og bland alt godt sammen. Vend krabben i sausen, og riv deretter finskåret kinesisk kål fint.
- 2Legg et lag av den revne kålen på to tallerkener. Fordel krabben jevnt mellom dem, og legg den i midten av hver tallerken. Finhakk vårløken og strø den over hver tallerken. Knus noen rosa pepperkorn enten i en morter — rik på lystig symbolikk — eller legg dem i en frysepose, lukk den igjen og bank med en kjevle (mer et komisk øyeblikk). Strø disse også over krabbekokettene.
- 3Skjær den resterende limehalvdelen i båter og legg dem ved siden av tallerkenene for ekstra friskhet.