Bakte egg med merguez-pølse, tomater og røykfylt paprika
oppskrift på deilige bakte egg med smakfull merguez pølse, friske tomater og en smoky paprika for en smakfull frokost eller lett middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til pensling
- 2. 1 stor løk, finhakket
- 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 450 gram fersk merguez eller krydret italiensk pølse, uten skinn, kjøttet smuldret
- 5. 1 boks (ca. 410 g) hakkede, ildrøkte tomater
- 6. 1 ½ teskje spansk søt røkt paprika
- 7. ½ teskje kosher-salt
- 8. 8 store egg
- 9. ½ kopp koriander, grovhakket
- 10. Ristet brød, til servering
- 11. 8 ramekiner eller ovnsikre skåler
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løken og surr til den er myk, ca. 5 minutter. Rør inn hvitløken og kok i ytterligere 2 minutter. Overfør til en bolle. Stek pølsene til de er brune, ca. 7 minutter. Skje ut eller hell av overflødig fett og legg løk og hvitløk tilbake i pannen. Tilsett tomatene, paprika og salt. Kok til blandingen er gjennomvarm, ca. 2 minutter. Pensle ramekiner med olivenolje. Fordel pølseblandingen i ramekinene. Bruk baksiden av en skje til forsiktig å presse ned i blandingen og lage en fordypning. Legg et egg oppi hver. Stek til eggehvitene er kokt og plommen fortsatt er rennende, 12 til 15 minutter. Strø over litt koriander. Server umiddelbart med ristet brød.
- 22. Forvarm ovnen til 200°C.
- 33. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løken og surr til den er myk, ca. 5 minutter. Rør inn hvitløken og kok i ytterligere 2 minutter. Overfør til en bolle. Stek pølsene til de er brune, ca. 7 minutter. Skje ut eller hell av overflødig fett og legg løk og hvitløk tilbake i pannen.
- 44. Tilsett tomatene, paprika og salt. Kok til blandingen er gjennomvarm, ca. 2 minutter.
- 55. Pensle ramekiner med olivenolje. Fordel pølseblandingen i ramekinene. Bruk baksiden av en skje til forsiktig å presse ned i blandingen og lage en fordypning. Legg et egg oppi hver. Stek til eggehvitene er kokt og plommen fortsatt er rennende, 12 til 15 minutter. Strø over litt koriander.
- 66. Server umiddelbart med ristet brød.