Chorizo hash browns
Lær hvordan du lager chorizo hash browns, en deilig og mettende frokostrett med krydret chorizo og sprø hash browns. Perfekt for en smakfull start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 1 liten løk, finhakket
- 2. 3 vårløk, finhakket
- 3. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
- 5. 900 gram russet (bakte) poteter (ca. 3 stk.)
- 6. 42–56 gram spansk chorizo (hermetisk, krydret svinepølse), skinn fjernet og pølsa finhakket (ca. 1/2 kopp)
- 7. 1/4 kopp hakket flatbladpersille
- 8. 1/8 teskje paprika
- 9. 1 spiseskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. Kok løk, scallions og hvitløk i 1 spiseskje olje i en 12-tommers non-stick panne over middels varme, rør av og til, til det er mykt, 3 til 5 minutter. Skrell potetene og riv dem grovt. Klem ut overflødig vann fra potetene og bland dem med løkblandingen, chorizo, persille, paprika, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en stor bolle til det er godt blandet. Tørk ut pannen og varm opp smør og resten av spiseskjeen olje over middels varme til smøret er smeltet. Tilsett potetblandingen, fordel den jevnt i pannen og trykk forsiktig for å flate den ut. Kok over middels varme til den er sprø og gyllen, 8 til 10 minutter. Vend en stor tallerken oppå pannen. Hold tallerkenen og pannen tett sammen, og vend hash browns over på tallerkenen. Skyv den tilbake i pannen og trykk forsiktig for å flate den ut. Kok til den er gyllen og gjennomstekt, ytterligere 8 til 10 minutter. Skjær i båter og server.
- 22. Kok løk, scallions og hvitløk i 1 spiseskje olje i en 12-tommers non-stick panne over middels varme, rør av og til, til det er mykt, 3 til 5 minutter.
- 33. Skrell potetene og riv dem grovt. Klem ut overflødig vann fra potetene og bland dem med løkblandingen, chorizo, persille, paprika, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en stor bolle til det er godt blandet.
- 44. Tørk ut pannen og varm opp smør og resten av spiseskjeen olje over middels varme til smøret er smeltet. Tilsett potetblandingen, fordel den jevnt i pannen og trykk forsiktig for å flate den ut. Kok over middels varme til den er sprø og gyllen, 8 til 10 minutter. Vend en stor tallerken oppå pannen. Hold tallerkenen og pannen tett sammen, og vend hash browns over på tallerkenen. Skyv den tilbake i pannen og trykk forsiktig for å flate den ut. Kok til den er gyllen og gjennomstekt, ytterligere 8 til 10 minutter. Skjær i båter og server.