
Marsala- og mascarpone-mousse med poundkake og bær
Lær hvordan du lager en deilig marsala og mascarpone mousse servert med myk pound cake og friske bær. Perfekt som dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp sukker
- 1/3 kopp pluss 3 spiseskjeer importert søt Marsala
- 3 eggeplommer
- 1 kopp (8 unser) mascarponeost
- 1/2 kopp kald piskefløte
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje kanel
- 24 stykker ferdigkjøpt pound cake, målt til 4x1/2x1/4 tommer
- 2 1/2-pint beholdere bringebær
Fremgangsmåte
- 1Pisk sukker, 1/3 kopp Marsala og eggeplommer i en stor metallbolle til de er godt blandet. Sett bollen over en kjele med lett småkokende vann (pass på at bollen ikke berører vannet); visp kontinuerlig til blandingen tykner og et termometer viser 160°F, omtrent 6 minutter. Plasser bollen over en stor bolle fylt med is, og fortsett å vispe til zabaglione avkjøles, ca. 3 minutter. Pisk mascarpone i en annen stor bolle for å løsne den; vend inn zabaglione i 3 omganger. Pisk krem, vanilje og kanel i en liten bolle til myke topper dannes; vend inn i zabaglione. Strø skivene av kake med de resterende 3 spiseskjeene Marsala. Fordel 4 skiver i hver av 6 glass. Strø noen bringebær over, og topp med 1/2 kopp mousse. Strø resten av bringebærene over. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time eller over natten.