
Hasselnøtt- og mandelmakroner med appelsinsemifreddo
Oppdag hvordan du lager deilige hasselnøtt- og mandelkaker med appelsinsemifreddo. En perfekt dessert for spesielle anledninger og sesongbaserte feiringer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3 store eggehviter
- 3/4 kopp superfint granulert sukker
- 1/2 kopp grovhakkede, skåldede mandler (2 3/4 oz), ristet
- 1/2 kopp grovhakkede hasselnøtter (2 oz), ristet
- 9 appelsiner
- 4 store eggeplommer
- 3/4 kopp sukker
- 2 ss potetstivelse
- 1 appelsin
- 2/3 kopp sukker
- 2/3 kopp tørr hvitvin
- 1/4 teskje fersk sitronjuice
- Spesialutstyr: bakepapir, en stor kakesprøyte med en 1-tommers glatt tipp, og iskremmaskin
Fremgangsmåte
- 1Lag makroner: Forvarm ovnen til 200°F. Legg et stort bakepapir på et stekebrett. Tegn eller trace 12 (3-tommers) sirkler med 1 tomms avstand på papiret, og snu papiret med sirkler ned på stekebrettet. Sett eggehviter i en metallbolle som står over en kjele med småkokevann, og visp forsiktig og kontinuerlig til eggehvitene er nesten varme. Ta bollen av varmen og pisk eggehvitene med en klype salt med en elektrisk mikser til de akkurat danner myke topper. Tilsett gradvis 1/2 kopp superfint sukker, og pisk til eggehvitene danner stive, blanke topper. Vend inn resten av sukkeret (1/4 kopp) og nøttene. Overfør marengsen til en sprøytepose og sprøyt ut 12 runder innenfor de tegnede sirklene på papiret. Stek midt i ovnen til de er tørre å ta på og sprø, ca. 1 1/2 time. Hvis makronene ikke er sprø etter 1 1/2 time, slå av ovnen og la dem stå i ovnen i ytterligere 30 til 40 minutter. Fjern makronene forsiktig fra papiret og overfør dem til en rist for avkjøling (makronene kan sette seg fast hvis de avkjøles på papiret).