
Krydret pochert fersken
oppskrift på krydret posjert fersken perfekt for sommerens fristelser. enkel å lage, med deilige krydder og saftig frukt. ideell for en elegant dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 6 modne fersken, skåret i biter
- 5 kopper kaldt vann
- 1 kanelstang
- 4 stjerneanis, hele, pluss 2 teskjeer malt stjerneanis
- 4 tynne skiver fersk ingefær
- 8 unser sukker
- 14 unser gresk yoghurt
- Ristede, skårede mandler til pynt
Fremgangsmåte
- 1Skjær et kryss i bunnen av hver fersken. Legg ferskenene i en stor kjele med kokende vann i 30 sekunder, overfør deretter ferskenene til en stor bolle med kaldt vann for å avkjøle. La dem ligge i ytterligere 40 til 45 sekunder, deretter sil dem av og skrell dem med en skarp kniv.
- 2Ha den målte kalde vannet, kanelen, hele stjerneanis, ingefærskivene og sukkeret i en stor kjele, rør godt og kok opp. Skru ned varmen, og la blandingen småkoke under omrøring av og til, til sukkeret er oppløst og blandingen ligner på sirup.
- 3Tilsett ferskenene i sirupblandingen, og dekk dem med en skive bakepapir eller bakepapir som har samme diameter som kjelen. Legg på lokk, skru ned varmen, og la det småkoke i 15 til 20 minutter, eller til ferskenene er gjennomkokte (de vil være myke når de prikkes med en kniv). Ta ut ferskenene og legg dem på en varm tallerken. La resten av sirupen koke videre til volumet har blitt redusert til omtrent 1 kopp. Sett til side for å avkjøle.
- 4Pensle ferskenene med litt av sirupen. Rør inn halvparten av den resterende sirupen og stjerneanisen i den greske yoghurten til den er godt blandet, og tilsett mer sirup etter smak.
- 5For å servere, del hver av de krydrede, kokte ferskenene i to, og legg to av ferskenhalvdelene på hver serveringsplate. Skje en porsjon med stjerneanis-yoghurten ved siden av hver fersken. Drypp litt sirup over hver fersken. Strø over de ristet mandlene.