Vulkan-kake

Vulkan-kake

Lær hvordan du lager en fantastisk volcano cake! En sjokoladekake med flytende midt, perfekt for spesielle anledninger og dessertbord.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 pakker (18,25 unser) rød velvet-kakemiks (anbefalt: Duncan Hines)
  • 2 2/3 kopper vann
  • 1 kopp vegetabilsk olje
  • 6 egg
  • 3 bokser (12 unser) sjokoladekremfrosting (anbefalt: Betty Crocker)
  • 1 boks (6,4 unser) grønn dekorasjonsglasur (anbefalt: Betty Crocker Easy Flow)
  • 1 boks (6,4 unser) rød dekorasjonsglasur (anbefalt: Betty Crocker Easy Flow)
  • 1 boks (6,4 unser) oransje dekorasjonsglasur (anbefalt: Betty Crocker Easy Flow)
  • 1 boks (6,4 unser) gul dekorasjonsglasur (anbefalt: Betty Crocker Easy Flow)
  • 1 tube (0,68 unser) gul geledekorasjoner (anbefalt: Cake Mate)
  • 1 tube (0,68 unser) rød geledekorasjoner (anbefalt: Cake Mate)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray to 8-tommers kakeformer, to 10-tommers kakeformer og én 6-tommers Bundt-form med bake spray og sett til side.
  2. 2Pisk kakerøre, vann, olje og eggehviter i en stor bolle med en elektrisk mikser på lav hastighet i 30 sekunder. Skrap ned sidene av bollen og pisk i 2 minutter på middels hastighet. Fordel røren jevnt i de forberedte kakeformene.
  3. 3Stek 8-tommers kaker og 6-tommers Bundt-kake i ovnen i 35 til 40 minutter, og 10-tommers kaker i 45 til 50 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. Ta ut og avkjøl helt.
  4. 4For å montere, bruk en serrert kniv til å skjære av toppene på 8- og 10-tommers kakene slik at overflaten er flat. Legg de skårne toppene i en stor bolle og knus dem opp til store smuler. Smulene skal brukes som "lava-stein" i bunnen av vulkanen. Skjær av bunnen på 6-tommers Bundt-kaken slik at den står flatt.
  5. 5Smør et tynt lag med sjokoladekrem mellom lagene på 10-tommers kaken og stable dem. Gjør det samme med 8-tommers kaken. Legg et nytt tynt lag med sjokoladekrem på toppen av 8-tommers kaken, og plasser Bundt-kaken med snittsiden ned oppå. Legg en klatt med krem på toppen av 10-tommers kaken, og forsiktig plasser 8-tommers kaken oppå, sentrert på 10-tommers kaken.
  6. 6Bruk en serrert kniv til å trimme kantene rundt toppene på begge kakene for å lage en konisk form. (Gjør skrå kutt nedover, og la en rund base på toppen for at glasuren skal kunne "flyte" ut.)
  7. 7For å dekorere, dekk hele utsiden av kaken med resten av sjokoladekremen. Plasser kakesmulene rundt bunnen av kaken. Pisk grønn glasur rundt hele bunnen for å lage "gress". For å lage "flytende lava", sprøyt rød glasur i en kvart fra toppen av kaken i nedadgående bevegelser mot midten av kaken med en båndspiss. Gjenta med oransje glasur, start nesten øverst på kaken og avslutt der den røde glasuren begynner, med litt overlapping. Gjenta med gul glasur, start helt øverst på kaken og overlapp med oransje. Drypp gul og rød gelfarge rundt toppen av kaken.
  8. 8For å skape røykeffekt, plasser noen biter tørris i et glasskandelaber. Sett kandelaberen i hullet i Bundt-kaken. Hell en liten mengde varmt vann i kandelaberen og observer røykeffekten.