Hello Fresh Mobile Banner
Kremet brokkolisuppe

Kremet brokkolisuppe

Lær hvordan du lager krem av brokkolisuppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende forrett eller lunsj, spesielt om høsten og vinteren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 8 kopper broccolibuketter (ca. 570 gram)
  • 2. 2 kopper lavsalt kyllingbuljong
  • 3. 1 kopp pluss 4 teskjeer piskekrem
  • 4. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 5. Hvit pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok brokkoli i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt lys grønn, ca. 5 minutter. Sil av vannet og sett til side 4 små blomsterhoder til pynt. Bland buljong og 1 kopp krem i en stor, tykk kjele og kok opp. Arbeid i porsjoner, mos brokkoli, buljong og smør i en blender til det er jevnt, ca. 45 sekunder per porsjon. Ha puréen tilbake i samme kjele. Smak til suppen med salt og hvit pepper. (Suppen kan lages opptil 8 timer i forveien. La den avkjøle litt, dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Varm opp suppen til den småkoker, og tynn den ut med vann om ønskelig. Server suppen i 4 skåler. Drypp 1 teskje krem over hver, og pynt med de reserverte blomsterhodene.