
Kremet brokkolisuppe
Lær hvordan du lager krem av brokkolisuppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende forrett eller lunsj, spesielt om høsten og vinteren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 8 kopper broccolibuketter (ca. 570 gram)
- 2. 2 kopper lavsalt kyllingbuljong
- 3. 1 kopp pluss 4 teskjeer piskekrem
- 4. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 5. Hvit pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Kok brokkoli i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt lys grønn, ca. 5 minutter. Sil av vannet og sett til side 4 små blomsterhoder til pynt. Bland buljong og 1 kopp krem i en stor, tykk kjele og kok opp. Arbeid i porsjoner, mos brokkoli, buljong og smør i en blender til det er jevnt, ca. 45 sekunder per porsjon. Ha puréen tilbake i samme kjele. Smak til suppen med salt og hvit pepper. (Suppen kan lages opptil 8 timer i forveien. La den avkjøle litt, dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Varm opp suppen til den småkoker, og tynn den ut med vann om ønskelig. Server suppen i 4 skåler. Drypp 1 teskje krem over hver, og pynt med de reserverte blomsterhodene.