
Instant Pot® sjokoladekesamaker
Lær hvordan du lager en kremet og deilig sjokoladekake med ostekrem i instant pot®. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Kjeksbunn:
- 2 (4,8 unser) pakker kjeks, knust
- 5 spiseskjeer smør
- 1 klype kosher-salt
- Fyll:
- 1 (8 unser) pakke kremost, myknet
- 1 (8 unser) pakke Neufchatel-ost, myknet
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 2 egg
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp piskefløte
- 1 (8 unser) pakke semisøt sjokoladechips
- 2 spiseskjeer hvetemel
- Glasur:
- 1 (12 unser) pakke frosne søte kirsebær
- 2 spiseskjeer aprikosmarmelade
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 spiseskje vann
- 1 spiseskje maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1Pakk bunnen og sidene av en 20 cm rund springform med aluminiumsfolie.
- 2Bland knust grahamkjeks, smør og salt i en bolle; rør godt sammen. Hell blandingen i den forberedte formen; trykk den godt ned på bunnen og opp langs sidene med bunnen av et målebeger. Frys bunnen til den er fast, ca. 10–15 minutter.
- 3Pisk kremost, Neufchâtel-ost og ¾ kopp sukker i en bolle med en elektrisk mikser til det er kremete, ca. 4 minutter. Pisk inn egg ett om gangen; tilsett vanilje. Pisk inn kremfløte.
- 4Smelt sjokoladechips i en mikrobølgeovnsikker glass- eller keramikkbolle i 15-sekunders intervaller, rør om etter hver smelting, i 1–2 minutter. Rør den smeltede sjokoladen inn i kremostblandingen. Vend inn melet.
- 5Hell sjokolade- og kremostblandingen over den avkjølte bunnen. Dekk tett med aluminiumsfolie.
- 6Hell 1 ½ kopp vann i en elektrisk trykkoker (som Instant Pot®). Plasser en metallrist i kjelen; sett springformpannen oppå. Forsegl og sett trykkokeren på høyt trykk i henhold til produsentens instruksjoner; kok ostekaken i 45 minutter. Slipp ut trykket naturlig i henhold til produsentens instruksjoner, ca. 10–12 minutter. Avkjøl ostekaken til romtemperatur, ca. 1 time.
- 7Bland kirsebær, aprikosmarmelade og 2 ss sukker i en kjele over middels varme. La det småkoke til kirsebærene er gjennomvarme og slipper noe av saften, ca. 5–7 minutter.
- 8Bland vann og maisstivelse i en liten bolle til det er glatt. Rør det inn i kirsebærblandingen til den blir tykk og blank, ca. 2–3 minutter. Ta av varmen; avkjøl glasuren til romtemperatur.
- 9Hell glasuren