
Ingefærmelk-pudding
Lær hvordan du lager en deilig ginger milk custard. En enkel oppskrift på en kremet og krydret dessert som passer hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 stk fersk ingefærrot (2 tommer), romtemperert
- 1 kopp helmelk
- 2 ½ teskjeer hvitt sukker, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Skrell og riv ingefær. Klem ut saften av den revne ingefæren; mål opp 2 teskjeer ingefærsjuice og overfør til en bolle.
- 2Hell melk i en kjele; varm opp til en temperatur på 160 grader F til 170 grader F (71 grader C til 77 grader C), ca. 5 minutter. Tilsett sukker og rør til det er oppløst; hell over i bollen med ingefærsjuice. Rør umiddelbart i blandingen og dekk med en liten tallerken. Dekk den dekkede bollen med et rent håndkle; la den stå i minst 7 minutter.