
Black Bottom Butterscotch Fudge
oppskrift på black bottom butterscotch fudge – en søt og velsmakende dessert med lag av sjokolade og butterscotch. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 3 kopper bittersøte sjokoladebiter
- 1 (400 gram) boks søtet kondensert melk
- 1 liten skvett vaniljeekstrakt
- 2 kopper hvitt sukker
- 2/3 kopp melk
- 1/2 kopp smør
- 1/2 kopp kremfløte
- 3 kopper smørscotch chips
- 1 (200 gram) glass marshmallowkrem
- 1 klype flaky havsalt (for eksempel Maldon®)
Fremgangsmåte
- 1Bekled en 23 cm stor kvadratisk bakeform med bakepapir.
- 2Bland sjokoladeknapper, søtet kondensert melk og vaniljeekstrakt i en tykk kjele over middels lav varme; rør til det er smeltet, ca. 5 minutter. Hell blandingen i den forberedte bakeformen.
- 3Kok opp sukker, melk og smør i en annen kjele over middels varme. La det koke til blandingen blir gyllen og tykner litt, ca. 5–7 minutter. Hell forsiktig i fløte; det kan piple og sprute. La det koke opp igjen. Ta kjelen av varmen; rør inn smørskrappe og marshmallow-cream til det er jevnt.
- 4Hell smørskrappe-laget over sjokoladlaget i formen; strø over havsalt. La fudgen avkjøle til romtemperatur, ca. 30 minutter. Sett den i kjøleskapet til den er fast, ca. 2 timer.