Hjemmelagde marshmallows

Hjemmelagde marshmallows

lag deilige hjemmelagde marshmallows med enkel oppskrift. perfekt som godbit eller til baking. oppdag tips og triks for myke og luftige marshmallows.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • Koking spray
  • 1 ss melis
  • 1/2 kopp lunkent vann
  • 2 ss usmakstilsetning gelatin
  • 3/4 ts usmakstilsetning gelatin
  • 1 3/4 kopper hvitt sukker
  • 3/4 kopp lys mais sirup
  • 1/2 kopp vann
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 1/4 kopp melis, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en 23x33 cm stor bakeform med kokespray; dryss over med 1 spiseskje melis.
  2. 2Hell 1/2 kopp lunkent vann i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med visp. Strø over 2 spiseskjeer pluss 3/4 teskje gelatin; rør kort for å blande.
  3. 3Bland sukker, mais sirup, 1/2 kopp vann og salt i en stor kjele. Kok opp på middels lav varme, rør konstant til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Øk varmen og kok, mens du rører, til blandingen når 121°C på et sukkertermometer, ca. 5 minutter. Ta av varmen.
  4. 4Sett maskinen på lav hastighet og, mens den går, hell den varme sukkersirupen i en tynn stråle langs kanten av bollen. Øk hastigheten til høy og pisk til marshmallow-blandingen er lunkent og har tredoblet volumet, ca. 15 minutter. Rør inn vaniljeekstrakt.
  5. 5Hell marshmallow-blandingen i den forberedte formen. Press den jevnt ut med våte hender. Dryss over med 2 spiseskjeer melis. La stå i romtemperatur, uten å dekke til, til den har stivnet, 8 timer eller over natten.
  6. 6Skjær marshmallowen i ønskede former og vend dem i de resterende 2 spiseskjeene melis.