
Hjemmelagde marshmallows
lag deilige hjemmelagde marshmallows med enkel oppskrift. perfekt som godbit eller til baking. oppdag tips og triks for myke og luftige marshmallows.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- Koking spray
- 1 ss melis
- 1/2 kopp lunkent vann
- 2 ss usmakstilsetning gelatin
- 3/4 ts usmakstilsetning gelatin
- 1 3/4 kopper hvitt sukker
- 3/4 kopp lys mais sirup
- 1/2 kopp vann
- 1/4 ts salt
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp melis, delt
Fremgangsmåte
- 1Smør en 23x33 cm stor bakeform med kokespray; dryss over med 1 spiseskje melis.
- 2Hell 1/2 kopp lunkent vann i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med visp. Strø over 2 spiseskjeer pluss 3/4 teskje gelatin; rør kort for å blande.
- 3Bland sukker, mais sirup, 1/2 kopp vann og salt i en stor kjele. Kok opp på middels lav varme, rør konstant til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Øk varmen og kok, mens du rører, til blandingen når 121°C på et sukkertermometer, ca. 5 minutter. Ta av varmen.
- 4Sett maskinen på lav hastighet og, mens den går, hell den varme sukkersirupen i en tynn stråle langs kanten av bollen. Øk hastigheten til høy og pisk til marshmallow-blandingen er lunkent og har tredoblet volumet, ca. 15 minutter. Rør inn vaniljeekstrakt.
- 5Hell marshmallow-blandingen i den forberedte formen. Press den jevnt ut med våte hender. Dryss over med 2 spiseskjeer melis. La stå i romtemperatur, uten å dekke til, til den har stivnet, 8 timer eller over natten.
- 6Skjær marshmallowen i ønskede former og vend dem i de resterende 2 spiseskjeene melis.