
Jordbær- og blåbærlasagne
oppskrift på jordbær- og blåbærlasagne, en frisk og søt dessert perfekt for sommeren. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Kokkespray (som Pam®)
- 1 pakke ferske jordbær (ca. 450 g), delt i to
- 1 ½ kopper hvitt sukker, delt
- 1 pakke ferske blåbær (ca. 300 g) (10,5 oz)
- 1 spiseskje vann
- ½ kopp rød kokkewine
- 2 teskjeer sitronsaft
- 1 pakke lasagneplater (ca. 225 g)
- ½ kopp melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Spray en 23x13 cm (7x9 tommer) bakeform med matlagingsspray.
- 2Kombiner jordbær, 1 kopp hvitt sukker, blåbær og 1 spiseskje vann i en kjele på lav varme; kok og rør til blandingen er sirupaktig, men bærene fortsatt er hele, i 5 til 10 minutter. Rør inn rødvin sakte. Tilsett sitronsaft; kok til smakene har blandet seg, ca. 5 minutter. Ta av varmen og la avkjøle i ca. 10 minutter.
- 3Hell resten av sukkeret (1/2 kopp) i en stor kjele med vann; kok opp. Kok lasagnenudler i det kokende vannet, rør av og til, til de er møre, men fortsatt faste å bite i, ca. 8 minutter. Sil av vannet.
- 4Fordel en tredjedel av jordbærblandingen i bunnen av den forberedte formen. Dekk med et lag nudler. Dryss over melis. Gjenta lagene med resten av jordbærblandingen, nudler og melis. Dekk med aluminiumsfolie.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til det bobler, ca. 20 minutter. Fjern folien og fortsett å steke til nudlene er møre, ca. 10 minutter. Dryss over melis. La avkjøle i ca. 10 minutter. Skjær i skiver.