
Almond Joy®-kake
oppdag hvordan du lager en deilig almond joy® kake med kokos, mandler og sjokolade. enkel oppskrift for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Koking spray
- 1 pakke sjokoladekakemiks (for eksempel Duncan Hines®)
- 1 kopp vann
- 3 egg
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 1 kopp kondensert melk
- 1 kopp hvitt sukker
- 26 store marshmallows
- 1 pose (14 unser) revet kokosnøtt
- 1/2 kopp kondensert melk
- 1/2 kopp smør
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 kopp sjokoladeknapper
- 1/2 kopp hele mandler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm kakeform med matfett eller kokespray.
- 2Bland sjokoladekakemiks, vann, egg og olje i en stor bolle; pisk med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er jevnt, ca. 2 minutter. Hell røren i den forberedte kakeformen.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til en kakenål kommer ut ren når den settes inn i midten, 26 til 31 minutter.
- 4Bland 1 kopp kondensert melk, 1 kopp sukker og marshmallows i en stor kjele; kok opp og rør over middels-lav varme til marshmallows er smeltet, ca. 5 minutter. Rør inn kokos. Hell kokosblandingen over den varme kaken.
- 5Bland 1/2 kopp kondensert melk, smør og 1/2 kopp sukker i en kjele; kok opp under konstant omrøring. Vend inn sjokoladebiter og mandler. Fordel over kokoslaget.
- 6Avkjøl kaken til kokoslaget og sjokoladlaget har stivnet, ca. 30 minutter.