
Butternut-suppesuppe med bakte kanel-epler
Lær hvordan du lager en kremet butternut squash suppe toppet med søte bakte kanel epler. En varmende høst- eller vinterrett som er enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 2 pund smørnut squash – skrelt, frøet og hakket
- 2 små løk, hakket
- 2 små gulrøtter, skrelt og hakket
- 2 stilker selleri, hakket
- 5 kopper kyllingkraft
- 2 ½ teskjeer malt kanel, delt
- ½ teskje malt muskatnøtt
- ¼ kopp lønnesirup
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 kopp kremfløte
- 2 kopper skrelte og hakkede Granny Smith- epler
- ¼ kopp hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett butternut squash, løk, gulrøtter og selleri; kok, rør ofte, til løken er myk, ca. 12 minutter.
- 2Hell buljongen i gryten; rør inn 2 teskjeer kanel og muskatnøtt. Dekk til og la det småkoke til gulrøttene er møre, ca. 40 minutter. Rør inn lønnesirup, salt og pepper i suppen.
- 3La suppen avkjøles litt, ca. 10 minutter. Kjør den glatt i en food processor eller blender i små porsjoner til den er jevn. Overfør til en annen gryte; rør inn kremfløte.
- 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 5Bland epler, hvitt sukker og 1/2 teskje kanel sammen og fordel på et stekebrett med kant.
- 6Stek epleblandingen i den forvarmede ovnen til den er myk, ca. 7 til 8 minutter.
- 7Server suppen pyntet med de stekte eplene.