Hello Fresh Mobile Banner
Butternut-suppesuppe med bakte kanel-epler

Butternut-suppesuppe med bakte kanel-epler

Lær hvordan du lager en kremet butternut squash suppe toppet med søte bakte kanel epler. En varmende høst- eller vinterrett som er enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 pund smørnut squash – skrelt, frøet og hakket
  • 2 små løk, hakket
  • 2 små gulrøtter, skrelt og hakket
  • 2 stilker selleri, hakket
  • 5 kopper kyllingkraft
  • 2 ½ teskjeer malt kanel, delt
  • ½ teskje malt muskatnøtt
  • ¼ kopp lønnesirup
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 kopp kremfløte
  • 2 kopper skrelte og hakkede Granny Smith- epler
  • ¼ kopp hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett butternut squash, løk, gulrøtter og selleri; kok, rør ofte, til løken er myk, ca. 12 minutter.
  2. 2Hell buljongen i gryten; rør inn 2 teskjeer kanel og muskatnøtt. Dekk til og la det småkoke til gulrøttene er møre, ca. 40 minutter. Rør inn lønnesirup, salt og pepper i suppen.
  3. 3La suppen avkjøles litt, ca. 10 minutter. Kjør den glatt i en food processor eller blender i små porsjoner til den er jevn. Overfør til en annen gryte; rør inn kremfløte.
  4. 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  5. 5Bland epler, hvitt sukker og 1/2 teskje kanel sammen og fordel på et stekebrett med kant.
  6. 6Stek epleblandingen i den forvarmede ovnen til den er myk, ca. 7 til 8 minutter.
  7. 7Server suppen pyntet med de stekte eplene.