
Gresskarlasagne
oppskrift på pumpkin lasagna, en kremet og smakfull høstrett med gresskar. perfekt for en mettende middag i høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss finhakket fersk salvie, delt
- 2 ts salt, delt
- 1 ts malt svart pepper, delt
- 1/2 ts malt muskatnøtt
- 1/2 ts malt nellikker
- 2 ss olivenolje
- 680 g skivede baby bella-sopp
- 1 stor løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 3 kopper gresskarpuré, delt
- 1 1/2 kopper kremfløte, delt
- 1 1/2 kopper revet Parmesanost
- matlagingsspray
- 12 lasagneplater
- 1 kopp ricottaost
- 1 kopp revet mozzarellaost
- en klype malt muskatnøtt
- en klype malt nellikker
- 2 ss smør, i små biter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 2Bland salvie, salt, svart pepper, 1/2 teskje muskatnøtt og 1/2 teskje nellik i en liten bolle for å lage en krydderblanding.
- 3Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp, løk, hvitløk og halvparten av krydderblandingen; la det koke og røre til soppen er mør og alt fuktighet har fordampet, ca. 5 minutter.
- 4Bland 2 kopper gresskarpuré, 3/4 kopp kremfløte, parmesanost og resten av krydderblandingen i en bolle.
- 5Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med matlagingsspray. Legg fire lasagneplater i bunnen, slik at de overlapper litt. Dekk med halvparten av gresskarblandingen og halvparten av soppsausen. Fordel med halvparten av ricottaosten og dryss over halvparten av mozzarellaosten. Gjenta lagene en gang til. Legg de resterende fire platene på toppen.
- 6Bland resten av gresskarpuréen (1 kopp), resten av kremfløten (3/4 kopp), en klype muskatnøtt og en klype nellik. Fordel dette over lasagnen. Strø over resten av parmesanosten. Smør litt smør på toppen. Dekk med aluminiumsfolie.
- 7Stek i den forvarmede ovnen i 20 minutter. Fjern folien og stek videre til retten er boblende, ca. 15 minutter til.