
Mulled Madeira
oppskrift på mulled madeira, en varmende drikk med madeira, krydder og sødme, perfekt for kalde vinterkvelder
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 4 kopper Madeira
- 2. 6 spiseskjeer honning
- 3. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 4. 8 stykker appelsinskall på 3 tommer lange og 1/2 tomme brede (bare den oransje delen)
- 5. 6 hele nellikspiker
- 6. 1 kanelstang, delt i to
- 7. 1/2 kopp Cointreau eller annen appelsinlikør
Fremgangsmåte
- 11. Bland de første seks ingrediensene i en stor, tykk kjele. Varm opp til nesten kokepunkt over middels varme. Skru ned varmen til lav og kok vinblandingen i 10 minutter for å la smakene blande seg (ikke la det koke). Tilsett Cointreau og rør til det er gjennomvarmt. Hell over i varmebestandige glass eller krus, og la sitrusskall og krydder bli igjen i kjelen. Server punch varm.
- 22. Bland de første seks ingrediensene i en stor, tykk kjele. Varm opp til nesten kokepunkt over middels varme. Skru ned varmen til lav og kok vinblandingen i 10 minutter for å la smakene blande seg (ikke la det koke). Tilsett Cointreau og rør til det er gjennomvarmt. Hell over i varmebestandige glass eller krus, og la sitrusskall og krydder bli igjen i kjelen. Server punch varm.