
Sitruslobster
oppskrift på citrus lobster – en frisk og spennende rett med sitrus og hummer, perfekt for sommermiddagen eller festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 (1 1/2 pund) hummer
- 2 kopper vann
- 3 kopper rosa grapefruktjuice
- 1 kopp appelsinjuice
- 6 unser orzo
- 1/2 sitron, revet skall
- 1/3 kopp kremfløte
- En klype hvit pepper
- 3 spiseskjeer ferskpresset appelsinjuice
- 2 spiseskjeer sukker
Fremgangsmåte
- 1Det er tre trinn i denne oppskriften, og du bør prøve å gjøre dem alle samtidig.
- 2I en stor kjele koker du 2 kopper vann, 2 kopper rosa grapefruktjuice og 1 kopp appelsinjuice. Når det begynner å dampe, legger du i begge hummerne i 20 minutter. Ikke overkok. Ta opp hummerne og fjern kjøttet fra skjellene.
- 3Mens hummerne koker, koker du orzo i en kjele med saltet vann i 8 minutter til det er al dente. Ikke overkok.
- 4I en panne surrer du 1 kopp rosa grapefruktjuice, sitrusskall, fløte, pepper og ferskpresset appelsinjuice. La det stå på middels varme i 5 minutter. Tilsett den al dente orzoen i pannen. Legg i det rensede hummerkjøttet og sukker. Vend det forsiktig over varmen i 2 minutter og server.