Sitruslobster

Sitruslobster

oppskrift på citrus lobster – en frisk og spennende rett med sitrus og hummer, perfekt for sommermiddagen eller festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 (1 1/2 pund) hummer
  • 2 kopper vann
  • 3 kopper rosa grapefruktjuice
  • 1 kopp appelsinjuice
  • 6 unser orzo
  • 1/2 sitron, revet skall
  • 1/3 kopp kremfløte
  • En klype hvit pepper
  • 3 spiseskjeer ferskpresset appelsinjuice
  • 2 spiseskjeer sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Det er tre trinn i denne oppskriften, og du bør prøve å gjøre dem alle samtidig.
  2. 2I en stor kjele koker du 2 kopper vann, 2 kopper rosa grapefruktjuice og 1 kopp appelsinjuice. Når det begynner å dampe, legger du i begge hummerne i 20 minutter. Ikke overkok. Ta opp hummerne og fjern kjøttet fra skjellene.
  3. 3Mens hummerne koker, koker du orzo i en kjele med saltet vann i 8 minutter til det er al dente. Ikke overkok.
  4. 4I en panne surrer du 1 kopp rosa grapefruktjuice, sitrusskall, fløte, pepper og ferskpresset appelsinjuice. La det stå på middels varme i 5 minutter. Tilsett den al dente orzoen i pannen. Legg i det rensede hummerkjøttet og sukker. Vend det forsiktig over varmen i 2 minutter og server.