Panneklemte knuste poteter

Panneklemte knuste poteter

Lær hvordan du lager deilige panfried smashed potatoes, en enkel og smakfull rett perfekt som tilbehør eller hovedrett. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 mellomstore røde poteter (ca. 5 cm lange; 1 3/4 pund)
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk potetene rikelig med kaldt vann i en gryte på 3 til 4 liter, og tilsett 1 spiseskje salt. Kok til de er nesten møre, ca. 10 til 15 minutter. Sil av vannet og overfør potetene til et stekebrett. Knus dem lett med en potetstapper til de er ca. 2 cm tykke, og pass på at de beholder mest mulig av formen. Varm opp olje i en tung, 12-tommers stekepanne over middels høy varme til den glitrer. Overfør potetene til pannen med en slikkepott, og skru ned varmen til middels lav. Stek, vend potetene en gang, til de er gyldne og sprø, ca. 20 minutter totalt. Server med ost strødd over, og krydre rikelig med pepper.
  2. 2Dekk potetene rikelig med kaldt vann i en gryte på 3 til 4 liter, og tilsett 1 spiseskje salt. Kok til de er nesten møre, ca. 10 til 15 minutter. Sil av vannet og overfør potetene til et stekebrett. Knus dem lett med en potetstapper til de er ca. 2 cm tykke, og pass på at de beholder mest mulig av formen.
  3. 3Varm opp olje i en tung, 12-tommers stekepanne over middels høy varme til den glitrer. Overfør potetene til pannen med en slikkepott, og skru ned varmen til middels lav. Stek, vend potetene en gang, til de er gyldne og sprø, ca. 20 minutter totalt. Server med ost strødd over, og krydre rikelig med pepper.