Artisjokk, fennikel og parmesan salat

Artisjokk, fennikel og parmesan salat

en frisk og smakfull salat med artisjokk, fennikel og parmesan, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer fersk sitronsaft, eller etter smak
  • 2. 1/4 teskje Dijon-sennep
  • 3. 1 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/4 teskje salt
  • 4. en klype tørkede rød pepperflak, hvis ønskelig
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. en 400 grams boks artisjokkhjerter, skylt, godt drenert og skåret i tynne skiver
  • 7. 1 1/4 kopper tynnsnittet fennikelfrø (noen ganger kalt anis) eller selleri
  • 8. 1/3 kopp grovt revet Parmesanost (ca. 50 gram)
  • 9. 1/4 kopp finhakket fersk persille (helst flatbladet)

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp godt sammen sitronsaft, sennep, hvitløkpasta, rød pepperflak, olje, salt og pepper i en bolle. Rør inn artisjokkhjerter, fennikel, Parmesan og persille, og la salaten stå kjølig, dekket, i 20 minutter.