Artisjokk, fennikel og parmesan salat
en frisk og smakfull salat med artisjokk, fennikel og parmesan, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer fersk sitronsaft, eller etter smak
- 2. 1/4 teskje Dijon-sennep
- 3. 1 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/4 teskje salt
- 4. en klype tørkede rød pepperflak, hvis ønskelig
- 5. 2 spiseskjeer olivenolje
- 6. en 400 grams boks artisjokkhjerter, skylt, godt drenert og skåret i tynne skiver
- 7. 1 1/4 kopper tynnsnittet fennikelfrø (noen ganger kalt anis) eller selleri
- 8. 1/3 kopp grovt revet Parmesanost (ca. 50 gram)
- 9. 1/4 kopp finhakket fersk persille (helst flatbladet)
Fremgangsmåte
- 11. Visp godt sammen sitronsaft, sennep, hvitløkpasta, rød pepperflak, olje, salt og pepper i en bolle. Rør inn artisjokkhjerter, fennikel, Parmesan og persille, og la salaten stå kjølig, dekket, i 20 minutter.