Brownie-torte
Lær hvordan du lager en uimotståelig brownie torte med rik sjokoladesmak. En enkel oppskrift for enhver anledning. Perfekt som dessert eller til kaffekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp smør
- 2. 1/2 kopp lys mais sirup
- 3. 1 kopp semisøte sjokoladebiter
- 4. 1/2 kopp hvitt sukker
- 5. 3 egg
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 1 kopp hvetemel
- 8. 1 kopp hakkede valnøtter
- 9. 1/2 kopp semisøte sjokoladebiter
- 10. 2 spiseskjeer smør
- 11. 1 spiseskje lys mais sirup
- 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 13. 2 kopper skivede ferske jordbær (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Smør og mel til en 23 cm rund kakeform.
- 22. I en panne over lav varme, smelt ½ kopp smør og ½ kopp lys maisirup.
- 33. Rør inn 1 kopp sjokoladeknapper til det er smeltet.
- 44. Ta av varmen og tilsett sukker og egg, og rør til det er godt blandet.
- 55. Rør inn 1 teskje vanilje, mel og nøtter.
- 66. Hell røren i formen. Stek ved 175 °C i 30 minutter, eller til midten spretter tilbake når du trykker på den.
- 77. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter. Deretter plasseres den på en avkjølingsrist.
- 88. For å lage glasur: Kombiner sjokoladeknapper, 2 spiseskjeer smør eller margarin og maisirup i en panne. Rør over lav varme til sjokoladeknappene er smeltet. Ta av varmen. Rør inn vanilje.
- 99. Pynt toppen og sidene av kaken med glasuren. La den stå kaldt til den har stivnet. Pynt med skivede jordbær.