Brownie-torte

Brownie-torte

Lær hvordan du lager en uimotståelig brownie torte med rik sjokoladesmak. En enkel oppskrift for enhver anledning. Perfekt som dessert eller til kaffekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp smør
  • 2. 1/2 kopp lys mais sirup
  • 3. 1 kopp semisøte sjokoladebiter
  • 4. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 5. 3 egg
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1 kopp hvetemel
  • 8. 1 kopp hakkede valnøtter
  • 9. 1/2 kopp semisøte sjokoladebiter
  • 10. 2 spiseskjeer smør
  • 11. 1 spiseskje lys mais sirup
  • 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 13. 2 kopper skivede ferske jordbær (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Smør og mel til en 23 cm rund kakeform.
  2. 22. I en panne over lav varme, smelt ½ kopp smør og ½ kopp lys maisirup.
  3. 33. Rør inn 1 kopp sjokoladeknapper til det er smeltet.
  4. 44. Ta av varmen og tilsett sukker og egg, og rør til det er godt blandet.
  5. 55. Rør inn 1 teskje vanilje, mel og nøtter.
  6. 66. Hell røren i formen. Stek ved 175 °C i 30 minutter, eller til midten spretter tilbake når du trykker på den.
  7. 77. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter. Deretter plasseres den på en avkjølingsrist.
  8. 88. For å lage glasur: Kombiner sjokoladeknapper, 2 spiseskjeer smør eller margarin og maisirup i en panne. Rør over lav varme til sjokoladeknappene er smeltet. Ta av varmen. Rør inn vanilje.
  9. 99. Pynt toppen og sidene av kaken med glasuren. La den stå kaldt til den har stivnet. Pynt med skivede jordbær.