
Mango- og macadamianøttiskrem
Lær hvordan du lager en deilig mango-macadamia nøtt iskrem hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommeren eller når du vil ha noe søtt og friskt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1, 2 kopper kremfløte
- 1 kopp melk (ikke bruk lett- eller skummetmelk)
- 6 eggeplommer
- 1 kopp sukker
- 2 store modne mangoer (ca. 625 gram), skrellet, kjernet, i terninger
- 2 teskjeer fersk limesaft
- 1/2 teskje revet limeskall
- 1 kopp usaltet macadamianøtter, ristet og grovhakket
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 2 kopper pisket krem og 1 kopp melk i en stor, tykkbunnet kjele.
- 2Pisk eggeplommer og sukker i en middels bolle til det er godt blandet.
- 3Visp gradvis den varme kremen inn i eggeplommeblandingen.
- 4Hell blandingen tilbake i samme kjele.
- 5Rør over lav varme til kremen tykner og legger seg en sti på baksiden av skjeen når du trekker fingeren over, ca. 5 minutter.
- 6Umiddelbart overfør kremen til en blender.
- 7Tilsett mango og kjør til det er jevnt.
- 8Sett kremen i kjøleskapet for å avkjøle.
- 9Rør inn de resterende ingrediensene.
- 10Kjør i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner.
- 11Frys iskremen i en lukket beholder. (Kan forberedes 2 dager i forveien.)
- 12Kok opp 2 kopper pisket krem og 1 kopp melk i en stor, tykkbunnet kjele.
- 13Pisk eggeplommer og sukker i en middels bolle til det er godt blandet.
- 14Visp gradvis den varme kremen inn i eggeplommeblandingen.
- 15Hell blandingen tilbake i samme kjele.
- 16Rør over lav varme til kremen tykner og legger seg en sti på baksiden av skjeen når du trekker fingeren over, ca. 5 minutter.
- 17Umiddelbart overfør kremen til en blender.
- 18Tilsett mango og kjør til det er jevnt.
- 19Sett kremen i kjøleskapet for å avkjøle.
- 20Rør inn de resterende ingrediensene.
- 21Kjør i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner.
- 22Frys iskremen i en lukket beholder. (Kan forberedes 2 dager i forveien.)