
Honning- og krydrede ferskner
oppskrift på honey-spiced peaches, en søt og krydret dessert med honning og krydder, perfekt for sommer og høst. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 8 lb fersken (omtrent 24 små)
- 1 kopp sukker
- 4 kopper vann
- 2 kopper honning
- 1 ½ ts hele allehånde
- ¾ ts hele nellikspiker
- 3 stenger kanel
- 3 (32 oz) kvarts glass påskepotter
Fremgangsmåte
- 1Forbered en kjele for koking av hermetikk. Varm opp glassene og lokkene i småkoking vann til de skal brukes. Ikke la dem koke. Sett båndene til side.
- 2Vask, skrell og fjern steinen fra fersken. La ferskenhalvdelene være hele eller skjær dem i skiver, hvis ønskelig. Behandle frukten for å forhindre brunfarging.
- 3Bland sukker, vann og honning. Kok opp til sukkeret er oppløst. Legg fersken i sirupen, ett lag av gangen, og kok i 3 minutter.
- 4Fyll de varme ferskenene i varme glass, og la det være 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) luftrom. Tilsett 1/2 teskje allehånde, 1/4 teskje nellik og en kanelstang i hvert glass.
- 5Skje den varme sirupen over ferskenene, og la det være 1/2 tomme luftrom. Fjern luftbobler. Tørk av kanten på glasset. Plasser den varme lokk på glasset. Sett på båndet og stram til det er fingertupp-stramt.
- 6Behandle de fylte glassene i en kjele med kokende vann i 25 minutter, justert etter høyden. Ta ut glassene og la dem avkjøle. Sjekk tetningen etter 24 timer. Lokket skal ikke bevege seg opp og ned når du trykker i midten.