Honning- og krydrede ferskner

Honning- og krydrede ferskner

oppskrift på honey-spiced peaches, en søt og krydret dessert med honning og krydder, perfekt for sommer og høst. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 8 lb fersken (omtrent 24 små)
  • 1 kopp sukker
  • 4 kopper vann
  • 2 kopper honning
  • 1 ½ ts hele allehånde
  • ¾ ts hele nellikspiker
  • 3 stenger kanel
  • 3 (32 oz) kvarts glass påskepotter

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered en kjele for koking av hermetikk. Varm opp glassene og lokkene i småkoking vann til de skal brukes. Ikke la dem koke. Sett båndene til side.
  2. 2Vask, skrell og fjern steinen fra fersken. La ferskenhalvdelene være hele eller skjær dem i skiver, hvis ønskelig. Behandle frukten for å forhindre brunfarging.
  3. 3Bland sukker, vann og honning. Kok opp til sukkeret er oppløst. Legg fersken i sirupen, ett lag av gangen, og kok i 3 minutter.
  4. 4Fyll de varme ferskenene i varme glass, og la det være 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) luftrom. Tilsett 1/2 teskje allehånde, 1/4 teskje nellik og en kanelstang i hvert glass.
  5. 5Skje den varme sirupen over ferskenene, og la det være 1/2 tomme luftrom. Fjern luftbobler. Tørk av kanten på glasset. Plasser den varme lokk på glasset. Sett på båndet og stram til det er fingertupp-stramt.
  6. 6Behandle de fylte glassene i en kjele med kokende vann i 25 minutter, justert etter høyden. Ta ut glassene og la dem avkjøle. Sjekk tetningen etter 24 timer. Lokket skal ikke bevege seg opp og ned når du trykker i midten.