
Tyske kanelstjerner (Zimtsterne)
Lær hvordan du lager tradisjonelle tyske kanelstjerner (zimtsterne). En enkel oppskrift på sprø og aromatiske julekaker perfekt for julen. Passer for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper (ca. 8 unser) hasselnøtter eller skåldede mandler, finhakket
- 1 teskje malt kanel
- 3/4 teskje revet sitronskall
- 1/4 kopp eggehviter (ca. 2 store)
- En klype salt
- 1 1/2 kopper melis
- Omtrent 1/2 kopp ekstra melis til å rulle i
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader. Legg et stort bakepapir eller aluminiumsfolie på et stekebrett.
- 2Bland nøtter, kanel og finrevet skall. Pisk eggehvitene på lav hastighet til de er skummende, ca. 30 sekunder. Tilsett saltet, øk hastigheten til middels høy, og pisk til myke topper dannes, 1 til 2 minutter. Gradvis tilsett melis og pisk til stive, blanke topper, 5 til 8 minutter. Sett til side en tredjedel av marengsen (ca. 1/3 kopp) og vend nøtteblandingen inn i den resterende marengsen.
- 3Legg et stort ark med bakepapir på en flat overflate og strø med ekstra melis. Plasser nøtteblandingen på papiret, strø lett med mer melis, legg et annet ark med bakepapir oppå, og kjevle ut til ca. ¼ tomme tykkelse. Fjern det øverste arket med bakepapir. Bruk en kakeutstikker dyppet i vann til å stikke ut stjerneformer på 2 tommer eller bruk en skarp kniv til å skjære ut diamanter. Rull ut igjen og skjær ut eventuelle rester. Legg kakene på det forberedte stekebrettet.
- 4Stek til de er faste, 10 til 12 minutter. Fordel den reserverte marengsen over kakene og stek til toppene er lett fargede, ca. 5 minutter. Overfør til en rist og la avkjøle. Zimtsternen smaker best hvis de får stå i 24 timer. Oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil 3 uker.