Vanilje-pochert pære

Vanilje-pochert pære

oppskrift på vanilla poached pears – en enkel og smakfull dessert med saftige pærer kokt i vaniljesaus. perfekt for høst og vinter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 flaske (750 ml) hvitvin, Riesling eller Viognier
  • 1 kopp vann
  • 5 unser vaniljesukker, omtrent 3/4 kopp
  • 1 hel vaniljestang, delt og skrapet
  • 4 faste Bartlett-, Anjou- eller Bosc-pærer, skrellet med stilken intakt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Hell hvitvin, vann, sukker og vaniljestang med frø i en kjele på 4 liter over middels høy varme og kok opp.
  3. 3Fjern kjernene fra pærene fra bunnen. Skru ned varmen til middels lav, og legg pærene i væsken. Dekk til og kok i 30 minutter, eller til pærene er møre, men ikke faller fra hverandre. La det småkoke forsiktig. Ta pærene opp og legg dem i et serveringsfat, stående oppreist, og sett dem i kjøleskapet.
  4. 4Fjern vaniljestangen fra kjelen, øk varmen til høy, og la sirupen koke ned til omtrent 1 kopp væske, ca. 20–25 minutter. Pass på at den ikke blir brunt. Hell sirupen i en varmebestandig beholder og sett den i kjøleskapet til den er avkjølt, ca. 1 time.
  5. 5Ta pærene ut av kjøleskapet, øs sausen over pærene og server.