
Vanilje-pochert pære
oppskrift på vanilla poached pears – en enkel og smakfull dessert med saftige pærer kokt i vaniljesaus. perfekt for høst og vinter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 flaske (750 ml) hvitvin, Riesling eller Viognier
- 1 kopp vann
- 5 unser vaniljesukker, omtrent 3/4 kopp
- 1 hel vaniljestang, delt og skrapet
- 4 faste Bartlett-, Anjou- eller Bosc-pærer, skrellet med stilken intakt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Hell hvitvin, vann, sukker og vaniljestang med frø i en kjele på 4 liter over middels høy varme og kok opp.
- 3Fjern kjernene fra pærene fra bunnen. Skru ned varmen til middels lav, og legg pærene i væsken. Dekk til og kok i 30 minutter, eller til pærene er møre, men ikke faller fra hverandre. La det småkoke forsiktig. Ta pærene opp og legg dem i et serveringsfat, stående oppreist, og sett dem i kjøleskapet.
- 4Fjern vaniljestangen fra kjelen, øk varmen til høy, og la sirupen koke ned til omtrent 1 kopp væske, ca. 20–25 minutter. Pass på at den ikke blir brunt. Hell sirupen i en varmebestandig beholder og sett den i kjøleskapet til den er avkjølt, ca. 1 time.
- 5Ta pærene ut av kjøleskapet, øs sausen over pærene og server.